Μενού
Ελληνική Βουλή
Ελληνική Βουλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το ημερολόγιο έγραφε 25 Απριλίου 1994. Τα έκτακτα δελτία ειδήσεων δεν μετέφεραν καλά μαντάτα. «Ο Γιώργος Γεννηματάς πέρασε στην αιωνιότητα». Ο ασυμβίβαστος μαχητής έδωσε τον τεράστιο δικό του προσωπικό αγώνα με τον καρκίνο. 

Άντεξε όσο μπορούσε. Πάλεψε με Θεούς και δαίμονες. Αγαπήθηκε. Λατρεύτηκε από τον κόσμο. Στο τέλος νικήθηκε σε αυτή την άνιση αναμέτρηση. Πριν 30 χρόνια σαν σήμερα. 

Όμως δεν πέρασε στη λήθη. Κανείς δεν τον ξέχασε. Ακόμη και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά το όνομα του Γιώργου Γεννηματά παραπέμπει σε μεταρρυθμίσεις, παραπέμπει σε πολιτική, παραπέμπει στο μεγάλο έργο του ΕΣΥ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως το οραματίστηκε και το υλοποίησε (μαζί με τον Παρασκευά Αυγερινό) ήταν το εμβληματικό έργο με το οποίο συνέδεσε το όνομά του τόσο εν ζωή, όσο και μετά θάνατον! Το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να έχει ιατρική περίθαλψη με αξιοπρέπεια

Υπήρξε πρωτοκλασάτος Υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε σημαντικός κοινοβουλευτικός άνδρας που κέρδισε τον σεβασμό από κάθε πτέρυγα του ελληνικού κοινοβουλίου. Από πολιτικούς φίλους και πολιτικούς αντιπάλους. 

Αυτοί που ακόμη και σήμερα, 30 χρόνια μετά τον θάνατό του έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για το αποτύπωμα που άφησε! 

Η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε με αφορμή την επέτειο από τον θάνατό του, να κάνουμε τις... ανόμοιες συγκρίσεις με το τι υπάρχει σήμερα εντός του Κοινοβουλίου. Για τους... παρείσακτους που έχουν καταλάβει κοινοβουλευτικά έδρανα. 

Για ανθρώπους που δεν έχουν ελάχιστη σχέση με την πολιτική, με κάποιους τύπους που δεν μπορούν να βάλουν δύο προτάσεις στη σειρά, με... φασιστοειδή που «είδαν φως και μπήκαν» επειδή η σημερινή κοινωνία έχει... βαρέσει διάλυση. 

Επειδή ο λαϊκισμός έχει καλύψει τα πάντα, επειδή η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει και δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους «πειρατές» να κάνουν... ρεσάλτο στη Βουλή. Τύποι που δεν γνωρίζουν από κανονισμούς, νόμους κι απλά βρίζουν και χτυπιούνται. Τύποι (και τύπισσες) που νομίζουν ότι η Βουλή είναι... καφέ της παραλιακής και μπορούν να φορούν ό,τι γουστάρουν. 

Είναι αστείο να πέφτεις από τα σύννεφα μετά το επεισόδιο της Τετάρτης εντός του Κοινοβουλίου. Σιγά τους... κολοσσούς της πολιτικής που θα συμπεριφέρονταν διαφορετικά. 

Δεν χρειάζεται να είσαι... κολλημένος με το Vouli Tv. Εστω και περιστασιακά να έχει δει κανείς συνεδριάσεις και ομιλίες Βουλευτών καταλαβαίνει πολλά για το επίπεδο που έχει φτάσει στα πατώματα. Όμως για να είμαστε δίκαιοι. Από όλους αυτούς δεν πέφτει κανείς με αλεξίπτωτο πάνω στα έδρανα. Εμείς οι ίδιοι, το εκλογικό σώμα τους ανάβουμε το... πράσινο φως. 

Δυστυχώς γίναμε φτωχότεροι από Γεννηματάδες και... πλουσιότεροι από φλώρους! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA