Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ τα περισσότερα στελέχη του ψάχνουν τρόπο να... ξεφορτωθούν τον Πρόεδρο Στέφανο, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι Πρόεδροι τείνουν να γίνουν περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του κόμματος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές (στη μεγάλη παρέα από το πρωί της Τετάρτης προστέθηκε και η Νάντια Γιαννακοπούλου), στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν να βρουν τρόπους έτσι ώστε να μην πλήττουν κι αυτοί εσωκομματικά.
Αφού αντιπολίτευση απέναντί τους δεν υπάρχει αυτή την στιγμή για να τους δημιουργήσει... θέματα, στη «γαλάζια» παράταξη είπαν να τα δημιουργήσουν μόνοι τους προκειμένου να βρίσκονται κι αυτοί στην πρώτη γραμμή της καλοκαιρινής επικαιρότητας.
Η αρχή έγινε με την θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου περισσότεροι από 30 βουλευτές... τα έχωσαν στην Κυβέρνηση, ενώ υπήρχε και η περίπτωση του Μάριου Σιαλμά με ευθεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού!
Την σκυτάλη από τους «αγανακτισμένους» βουλευτές πήραν δύο πρώην Πρωθυπουργοί. Στην εκδήλωση του Πολεμικού Μουσείου, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής... εκμεταλλεύτηκαν την σημειολογία του χώρου κι έβγαλαν τα «γιαταγάνια του πολέμου».
Ειδικά η επίθεση του Μεσσήνιου πολιτικού σε Μητσοτάκη και Κυβέρνηση ήταν τόσο έντονη που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρερμηνείες. Ο Σαμαράς έκοψε μια και καλή τις όποιες... γέφυρες είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παρουσιάζεται ως ο... ηγέτης της δεξιάς πτέρυγας μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.
«Οτιδήποτε συμβαίνει μια φορά, μπορεί και να μην ξανασυμβεί. Αλλά όταν κάτι συμβαίνει δύο φορές, θα συμβεί και τρίτη» έγραψε ο Πάολο Κοέλιο στον περίφημο «Αλχημιστή» του. Έτσι οι πονοκέφαλοι για τον Πρωθυπουργό τρίτωσαν με τον Λευτέρη Αυγενάκη.
Στο πιο σοβαρό περιστατικό από όλα τα παραπάνω, καθώς ένας βουλευτής του κόμματός του και Υπουργός πριν από 20 ημέρες, χειροδίκησε σε δημόσια θέα, με το video να είναι μάρτυρας και να... διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πολιτικού από την Κρήτη.
Το «ήταν η κακιά στιγμή» που προέβαλε ως δικαιολογία ο Αυγενάκης είναι αστείο, αλλά συνάμα και εξοργιστικό ως επιχείρημα. Με την ίδια οργή το αντιμετωπίζουμε και όταν το ακούμε από τους «κοινούς θνητούς» που έχουν κατηγορηθεί εσχάτως για διάφορα. Άρα γιατί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά ένας «εθνοπατέρας»; Ειδικά όταν θα πρέπει να δίνει το... καλό παράδειγμα με την συμπεριφορά του.
Ο Αυγενάκης πάντως αξίζει να τονιστεί πως και με το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, αλλά και με αυτό της Γεωργίας δεν είχε και την καλύτερη δυνατή εικόνα. Μάλλον, περισσότερο ως βαρίδι της Κυβέρνησης αντιμετωπίζονταν γι' αυτό και... χαιρέτισε στον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές είδε την πόρτα της εξόδου από την Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας. Φαντάζομαι όχι μέχρι μερικούς μήνες πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές...
Η διαγραφή του από τον Πρωθυπουργό ήταν μονόδρομος, αφού οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση του θέματος θα έδειχνε μια ανοχή που η κοινωνία δεν μπορεί να την δεχτεί. Ειδικά όταν αυτή η κυβέρνηση έχει πάρει (ή προσπαθεί να πάρει) δέσμη μέτρων για να αντιμετωπίσει φαινόμενα βίας από όπου κι όποιον κι αν προέρχονται.
Πάντως, για ένα κόμμα που πριν από ένα χρόνο συγκέντρωσε το 41% των ψήφων και πριν από ένα περίπου μήνα αν και με 28% βγήκε πρώτο και με διαφορά... ασφαλείας από το δεύτερο, σαν πολλά προβλήματα δεν μαζεύονται στην αυλή του Μαξίμου;
Το χαλί όσο και μεγάλο να είναι στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού δεν μπορεί να τα κρύψει. Οπότε μάλλον εν μέσω θέρους αναμένονται πρωτοβουλίες από τον Πρωθυπουργό. Πιθανότατα η διαγραφή Αυγενάκη να ήταν μόνο η αρχή. Η μια καλή ευκαιρία για restart.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.