Μενού
paulos-polakis
Παύλος Πολάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μόλις στο προηγούμενο σημείωμα από τούτη εδώ την γωνιά επισημάναμε τον τρόπο που παρουσιάστηκε η συνάντηση Ανδρουλάκη – Κασσελάκη, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για καλές ειδήσεις στην αρχή μιας δύσκολης εβδομάδας που θα οδηγήσει στο μεγάλο... ξεκαθάρισμα της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τελικά η... παρέμβαση Πολάκη ήταν καταλυτική ώστε όλο το οικοδόμημα να φανεί πως είχε χτιστεί πάνω στην άμμο και προφανώς και ήταν και έμοιαζε με κάτι θνησιγενές.

Η επίσημη τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Τρίτης ήταν αρκετή για να καταδείξει πώς έχουν οι σχέσεις των δύο κομμάτων τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρά την κάψα να παρουσιαστεί κάτι διαφορετικό.

Η αλήθεια είναι πως τόσο η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύ περισσότερου του αναβαθμισμένου πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας της Κυβέρνησης Τσίπρα, έβγαλε το ΠΑΣΟΚ από μια εξαιρετικά δυσχερή θέση. Ποια είναι αυτή η θέση;

Το να απολογηθεί στη βάση του ή για την ακρίβεια στο μεγαλύτερο κομμάτι της βάσης του για μια συνεργασία (έστω και σε συγκεκριμένα θέματα) που κανείς δεν επιθυμεί.

Οι μνήμες από τον τρόπο που ο καλπάζων εκείνη την εποχή (2012-15) ΣΥΡΙΖΑ... άλωσε το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα (κορυφαία στελέχη, βάση, συνδικαλιστές) προφανώς και παραμένουν έντονες στα πέριξ του Κινήματος και θεωρούν πως πλησιάζει η ώρα της «μεγάλης ρεβάνς».

Θα πει κανείς ρεβάνς με τόσο μικρά ποσοστά; Ρεβάνς απλά για την κατάληψη της 2ης θέσης που όμως θα είναι τόσο μακριά από την εξουσία; Ναι, σε πρώτη φάση αυτό είναι το ζητούμενο στη Χαριλάου Τρικούπη κι ακόμη μεγαλύτερο αυτό είναι το ζητούμενο στους ψηφοφόρους του κόμματος που έμειναν αμετακίνητοι ακόμη και στα «πέτρινα χρόνια».

Βλέποντας πως το κόμμα τους έστω και... ασθμαίνοντας σε κάθε εκλογική διαδικασία... κάτι τσιμπάει, βλέποντας ουσιαστικές και επικοινωνιακές νίκες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως βλέποντας τη δημοσκοπική καθίζηση και τα όσα συμβαίνουν εντός ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο που θα ήθελε ήταν μια προσκόλληση.

Έξαλλου αυτή την εποχή η πόρτα της Κουμουνδούρου έχει ανοίξει προς τα έξω, οπότε στο ΠΑΣΟΚ που παρακολουθούν διακριτικά τα τεκταινόμενα σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να δώσουν «χείρα βοηθείας».

Υπό αυτή την έννοια προφανώς και οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη φαντάζουν ως... δώρο, καθώς μόλις μερικές ώρες μετά το ραντεβού Ανδρουλάκη – Κασσελάκη φρόντισε με «κρότο» να κάνει σμπαράλια το αφήγημα που με κόπο έχτιζαν οι σύντροφοί του, στην επικοινωνία.

Το ερώτημα είναι: Ηθελημένα ή αυτογκόλ; Ο χρόνος θα δείξει...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA