Μενού
androulakis kasselakis
Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη - Στέφανου Κασσελάκη | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Αν αποφάσιζε μια εταιρία δημοσκοπήσεων να κάνει μια έρευνα ζητώντας την γνώμη των πολιτών για την πιο δημοφιλή ημέρα της εβδομάδας σίγουρα τα ποσοστά της Δευτέρας όχι μόνο δεν θα την... έβαζαν στην Βουλή, αλλά θα θύμιζε αυτά που παίρνει σε κάθε εκλογική διαδικασία ο... Δημοσθένης Βεργής. Λογικό. Ποιος νοήμων άνθρωπος να γουστάρει την πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας που ακολουθεί το πάντα χαλαρό Σαββατοκύριακο; Εξάλλου Τσαγκαροδευτέρα δεν λέει ο σοφός λαός για να δείξει ότι δεν «γουστάρει» και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη μέρα!

Όμως πάντα υπάρχει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αυτή η εξαίρεση ήταν η περασμένη Δευτέρα. Η πρώτη του Νοεμβρίου. H εγχώρια πολιτική ατζέντα ήθελε τρεις σελίδες για να γεμίσει με τα ραντεβού της ημέρας. Μια δεν έφτανε. Και όλα τα γεγονότα είχαν και λάμψη και ειδήσεις. Από την μια η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, που άφησε και... απόνερα την επόμενη μέρα αλλά και λόγους για μια ακόμη κόντρα Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης.

Τώρα που το σκέφτομαι ποιος να το έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορούσε την διακυβέρνηση Σημίτη και η Νέα Δημοκρατία θα την υπερασπίζονταν! Από την άλλη η εκδήλωση μνήμης για την Μαριέττα Γιαννάκου όπου ξεχώρισε η ομιλία, ενός ακόμη πρώην Πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή.

Υπάρχει και συνέχεια. Η ημερίδα της εφημερίδας «Εποχή» για την Ανανεωτική Αριστερά όπου άνοιξε την πόρτα... εξόδου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ σε σημασία δεν πάει πίσω η συνάντηση στη Βουλή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαφωνεί κανείς ότι η Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, δεν ήταν γεμάτη σε γεγονότα που παίζουν τον ρόλο τους στο πολιτικό τοπίο; Κι όλα αυτά από το μεσημέρι και μετά. Χαμός. Ένα χαμός που ουσιαστικά σηματοδοτεί μια ακόμη έναρξη προεκλογικής περιόδου. Αυτής που θα μας οδηγήσει στις εκλογές του Μαϊου.

Από το καρέ της παραπάνω σκαλέτας θεμάτων μπορεί η συνάντηση Ανδρουλάκη – Κασσελάκη να μην είναι η πρώτη στη λίστα αλλά έχει την δική της σημασία. Κυρίως από τον τρόπο που την χειρίστηκε επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον να ξεκινήσουμε ανάποδα.

Από το ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν την συνάντηση ως θεσμική, τόνισαν το καλό κλίμα που υπήρχε και επίσης αναφέρθηκαν στην ανάγκη που υπάρχει οι πολιτικοί αρχηγοί να τα λένε, ειδικά αυτή την εποχή που υπάρχουν πολλά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ως εδώ και τέλος για το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τελεία και άλλαξε παράγραφο.

Αντίθετα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση έβαλαν ψηλά στην ημερήσια διάταξη το ραντεβού του νέου Προέδρου. Φάνηκε αυτό στον τρόπο που κανάλια και εφημερίδες... φίλα προσκείμενες στην Κουμουνδούρου έδωσαν και χώρο και χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα. Θέλησαν να αναδείξουν πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα των υποκλοπών και αυτό των Τεμπών φτιάχνουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην Κυβέρνηση.

Κυρίως όμως δείχνει την ανάγκη που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης και οι συνεργάτες του να αναδείξουν καλές ειδήσεις για το κόμμα τους, όταν αυτές αγνοούνται εδώ και μήνες. Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια συνεχόμενη ελεύθερη πτώση.

Την ώρα ή για την ακρίβεια το ίδιο βράδυ που ο Τσακαλώτος με την ομιλία του έφερε ακόμη πιο κοντά την διάσπαση, ενόψει και της «καυτής» Κεντρικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί το ΣΚ! Οπότε κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που στον ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να... φουσκώσουν την συνάντηση των δύο προέδρων και να την παρουσιάσουν ως πρωταγωνίστρια είδηση στην επικαιρότητα.

Η καλή είδηση που λέγαμε και παραπάνω. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Εξάλλου δεν χρειάστηκε να περάσουν και πολλές ώρες για να φανεί ότι το... φλερτ που θέλησαν να παρουσιαστεί δεν υφίσταται. Τα όσα είπε τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Παύλος Πολάκης για την εποχή Σημίτη προφανώς και δεν ήχησαν όμορφα στα αυτιά της Χαριλάου Τρικούπη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA