Μενού
Arhiepiskopos Ieronimos
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος | Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Λιγότερες από 50 ημέρες έχουν απομείνει πια πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα σε 47 ημέρες, την 9η Ιουνίου το εκλογικό σώμα της χώρας θα κληθεί να αποφασίσει ποιοι θα είναι για τα επόμενα χρόνια οι «ευρωπατέρες» στις Βρυξέλλες.

Τα τηλεοπτικά πάνελ έχουν πάρει φωτιά καθώς πρωί - μεσημέρι - βράδυ οι υποψήφιοι, κάνουν... παρέλαση από τα κανάλια διεκδικώντας την ψήφο και για το κόμμα τους, αλλά κυρίως για τον εαυτό τους. 

Στα περισσότερα από αυτά αγνοείται η λογική και μαζί της αγνοούνται και τα πραγματικά θέματα που αφορούν τις ευρωεκλογές. Σπάνια ακούμε κάποια υποψήφια ή κάποιον υποψήφιο να κάνει την σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αντίθετα έχει γίνει... καραμέλα στο στόμα των περισσότερων το «πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια» και όλες τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μάχη για το... ποιο κόμμα είναι περισσότερο κοντά στον Θεό! Μη γελάτε. Αυτή είναι η κόντρα των ημερών. 

Κι αν αυτή η κόντρα αφορούσε την Ελληνική Λύση και την Νίκη, τον Βελόπουλο με τον Νατσιό... μικρό το κακό. Το γέλιο καλό κάνει στη ζωή μας κι αμφότεροι μας το παρέχουν σε μεγάλες ποσότητες. Δυστυχώς το «προνόμιο» της σχέσης με τον Θεό διεκδικούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτό δεν είναι για γέλια. 

Οι «μεγάλοι σταυροί» και οι προσευχές θα έχουν την τιμητική τους

Αντίθετα είναι λυπηρό. Αντί να έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αντί η ατζέντα να αφορά την θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε και πως θα μπορέσει να επιλύσει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, ο... καυγάς γίνεται για τα κεριά, τις εικόνες και τα μανουάλια. 

Με την Μεγάλη Εβδομάδα να είναι προ των πυλών είναι φανερό πια ότι το «γραφικόμετρο» θα σπάσει όλα τα κοντέρ. Τα πολιτικά πάνελ θα μεταφερθούν στους ναούς όλης της χώρας. Οι «μεγάλοι σταυροί» και οι προσευχές θα έχουν την τιμητική τους. 

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος μπορεί να κρίνει την αλήθεια από το... θέατρο; Μπορεί να καταλάβει την «θρησκοκαπηλεία» και το πως τα κόμματα προσπαθούν μέσω της πίστης να... αρπάξουν ψήφους και σταυρούς; 

Είναι το δυνατό το 2024 η πολιτική μάχη να γίνεται με τέτοιους όρους και η προεκλογική περίοδος να έχει τον Αρχιεπίσκοπο και τους ιερείς όλης της χώρας στην ημερήσια διάταξη.

 Με όλα αυτά μη μας φαίνεται βαρύς ο χαρακτηρισμός της Ελλάδας ως το... Ιράν των Βαλκανίων.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA