Μενού
  • Α-
  • Α+

Με πρόστιμο τιμωρήθηκε η Εθνική ομάδα μπιτς χάντμπολ της Νορβηγίας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, με την αιτία της τιμωρίας να ξεσηκώνει αντιδράσεις. Οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας αποφάσισαν να αγωνιστούν στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, φορώντας σορτς και όχι μπικίνι και αυτός ήταν και ο λόγος που κάθε παίκτρια τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: Στον «αέρα» οι Ολυμπιακοί Αγώνες: Aνοιχτό το ενδεχόμενο ματαίωσης

Οι αθλήτριες, αποφάσισαν να πάνε κόντρα στον κανονισμό που επιβάλει στις αθλήτριες του beach handball να αγωνίζονται φορώντας το κάτω μέρος ενός μαγιό μπικίνι. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, θεωρούν πως η συγκεκριμένη αμφίεση είναι σεξιστική αλλά και άβολη για πολλές γυναίκες. Αποφάσισαν λοιπόν, έχοντας και τη στήριξη της ομοσπονδίας, να αγωνιστούν φορώντας σορτσάκια.

https://twitter.com/NORhandball/status/1417409827026919439?ref_src=twsrc^tfw

Ο αγώνας έγινε κανονικά και δύο ημέρες μετά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο για παράβαση κανονισμών και ακατάλληλης ένδυσης όπως σημειώνεται. «Η ομάδα της Νορβηγίας έπαιξε με σορτς που δεν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς για τους αθλητές beach handball. Η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο 150 ευρώ σε κάθε αθλητή» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι γυναίκες «πρέπει να φορούν μπικίνι όπου το πάνω μέρος να είναι ένα αθλητικό σουτιέν με βαθιά ανοίγματα στα χέρια. Το κάτω μέρος δεν πρέπει να είναι πάνω από δέκα εκατοστά μακρύτερο στα πλάγια». Αντίστοιχα για τους άνδρες ο κανονισμός αναφέρει πως οι παίκτες πρέπει να φορούν «σφιχτά μπλουζάκια» και σορτς που δεν είναι «πολύ φαρδιά» και «10 εκατοστά πάνω από το γόνατο».

https://twitter.com/amalieskram/status/1417132105084121093?ref_src=twsrc^tfw

Αυθόρμητη απόφαση

Μία από τις παίκτριες της ομάδας, η Katinka Haltvik, είπε στα νορβηγικά ΜΜΕ ότι η απόφαση της ομάδας να φορέσει σορτς ήταν «πολύ αυθόρμητη» και ότι «αισθάνθηκε ότι απειλείται από τους κανονισμούς».

«Μας λένε ότι είμαστε πρωτοπόροι και παίρνουμε το βάρος. Δεν μπορούν όλες οι ομάδες να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν τέτοια πρόστιμα», δήλωσε ο Χάλτβικ.

Αντιδράσεις και σε άλλα αθλήματα για τις εμφανίσεις

Η αντίδραση της Εθνικής Νορβηγίας δεν είναι η πρώτη. Και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιστατικά από γυναικείες ομάδες που έχουν αντιδράσει στις στολές που φορούσαν. Πριν από λίγα χρόνια η ομοσπονδία του βόλεϊ αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό για τις εμφανίσεις στο μπιτς βόλεϊ.

Επίσης το 2006 η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Αυστραλίας είχε αποφασίσει να αλλάξει τις εμφανίσεις που φορούσε μέχρι τότε η ομάδα και παρέπεμπαν σε μαγιό. Φέτος ωστόσο αποφασίστηκε να φορεθούν και πάλι οι συγκεκριμένες στολές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA