Με δύο γκολ του Ουκρανού Ρουσλάν Μαλινόβσκι (67΄,69΄) και ένα του Γιόακιμ Μέλε (40΄) η Αταλάντα νίκησε εύκολα με 3-0 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους «16» του Europa League, καθώς είχε επικρατήσει 2-1 και στον πρώτο αγώνα στην Ιταλία. Μάλιστα μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε, ο Μαλινόβσκι σήκωσε τη φανέλα του και από κάτω φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «Προσευχηθείτε για την Ουκρανία».
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Με συνταγή... Μπέργκαμο, η Αταλάντα είχε ταχύτατες μεταβάσεις, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που χρειάζονταν ένα γκολ για να «ξεκλειδώσουν» το παιχνίδι. Στο 40ο λεπτό όταν ο Λαλά λειτούργησε με αφέλεια και προσπάθησε να καλύψει τη μπάλα αντί να την απομακρύνει άμεσα, ο Γιόακιμ Μέλε πρόλαβε να τη βρει τόσο όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στα δίχτυα.
Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν είναι η μετενσάρκωση του Χίτλερ» λέει ο ποδοσφαιριστής Ρομάν Ζοζούλια
Στο β' ημίχρονο, οι δύο αλλαγές του Γκασπερίνι, Κούπμαϊνερς, Μπογκά συνδυάστηκαν υπέροχα σε μία αντεπίθεση και ο Μαλονόβσκι με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2 στο 67'. Δύο λεπτά αργότερα ο Ουκρανός με οβίδα έξω από την περιοχή πέτυχε το τρίτο -καταπληκτικό- γκολ των «Μπεργκαμάσκι». Έτσι, ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη και μαζί η Ελλάδα τις ελπίδες της για άνοδο στην ποδοσφαιρική κατάταξη της UEFA.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46΄ Μασούρας), Λαλά (68΄ Βρουσάι), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Εμβιλά (68΄ Ελ Αραμπί), Ρέαμπτσουκ, Τικίνιο (74΄ Φαντιγκά), Ονιεκούρου (60΄ Βαλμπουενά).
ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90΄ Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπορ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (84΄ Πετσέλα), Μαλινόβσκι (84΄ Μιχάιλα), Πεσίνα (57΄ Κούπμαϊνερς), Πάσαλιτς (57΄ Μπόγκα).
- Δεμένη και φιμωμένη βρέθηκε η 45χρονη στα Χανιά: Προσπάθησε να εξαφανίσει βίντεο ο καθ' ομολογίαν δράστης
- Κώστας Αποστολάκης: «Περιμένω πώς και πώς τη ζωή μετά τον θάνατο, γιατί τότε ξεκινούν όλα»
- Η νομάς που λατρεύεται στο TikTok: Αγανάκτησε με τα ενοίκια και μένει σε αμάξι με τον σκύλο της
- «Φοβήθηκα και έφυγα»: Αντιμέτωπη με κακούργημα η 60χρονη που φέρεται να σκότωσε το σκυλάκι στη Γαστούνη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.