Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατακραυγή για τον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της  Ουκρανίας αρχίζει και γίνεται όλο και πιο έντονη στον αθλητικό κόσμο και ιδιαίτερα στους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίρνουν θέση κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ετσι, μετά τον Ολεκσάντερ Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι, ένας ακόμη διεθνής Ουκρανός ποδοσφαιριστής, ο Ρομάν Ζοζούλια, ξεσπάθωσε κατά του Ρώσου προέδρου.

Ο 32χρονος επιθετικός της ισπανικής Φουενλαμπράδα, μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησής του στο Facebook, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στη χώρα του και χαρακτήρισε τον Πούτιν ως «μετενσάρκωση του Χίτλερ». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζοζούλια έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ως «ναζί» και γι' αυτό τον λόγο είχε ακυρωθεί η μεταγραφή του στη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ελπίζω να πεθάνεις με τον χειρότερο τρόπο» έγραψε ο Ζιντσένκο για τον Πούτιν

Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Ίσως ο ιστορικός δεν καταλαβαίνει ότι τα φανταστικά παραμύθια του μόνο σκληραίνουν και ενώνουν το έθνος μας. Μπορούν να χειραγωγήσουν το ανάγλυφο πτώμα στο μαυσωλείο όσο θέλουν, αλλά για εμάς ήταν, είναι και θα είναι γάτα όπως και ο διάδοχός του. Και είναι δική μας δουλειά τι να κάνουμε με τα μνημεία τους και πώς να αναπτύξουμε τη χώρα μας. Ποτέ δεν υπήρξαμε αδελφικά έθνη, γιατί τα αδέλφια δεν προσπαθούν να επιβάλουν το σύμπλεγμα κατωτερότητας και να τους πετάνε θηλιά στο λαιμό όταν χρειάζεται. Πάντα ήμασταν το κόκκαλο του λαιμού για τους περισσότερους κυρίαρχους των "μεγάλων και ισχυρών".

Σε διάφορες ιστορικές περιόδους, επεδίωξαν να μας υποτάξουν, να μας λιμοκτονήσουν, να μας διώξουν, να μας φυτέψουν και να σκοτώσουν για το δικαίωμά μας να μιλάμε τη μητρική μας γλώσσα και να εκφράζουμε μια θέση. Και όσο πιο πολύ σφίγγουν το μαντίλι στα μάτια τους, τόσο πιο δυνατοί βγαίναμε από αυτό. Ποτέ δεν είχαμε Σύνδρομο Στοκχόλμης, απλά είχαμε παντελή έλλειψη αντίληψης της βίας και του ελέγχου τους. Στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας, το επιδεικνύαμε μία φορά τη δεκαετία στους Μαϊντανούς. Αντίθετα, οι γείτονές μας φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία στον πνευματικά άρρωστο βασιλιά.

Φυσικά, υπάρχουν ευσυνείδητοι Ρώσοι που έχουν εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή τους σε εμάς, αλλά είναι κρίσιμα λίγοι. Η συντριπτική πλειοψηφία γίνεται ζόμπι από την προπαγάνδα της βιομάζας. Αλλά είναι επιλογή τους να ζουν με φόβο και καταπίεση. Και δεν είμαστε στο δρόμο μαζί τους. Είμαστε ένα ειρηνικό έθνος χωρίς σχέδια να επιτεθούμε σε κανέναν. Έχουμε αρκετούς ανθρώπους και τα εδάφη μας, αλλά δεν θα τα δώσουμε σε κάποιον τρελό. Στον 8ο χρόνο του πολέμου, επιτέλους όλος ο κόσμος είδε και συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει εμφύλια σύγκρουση στην Ουκρανία, ότι κρατάμε πίσω τη ρωσική επιθετικότητα για 8 χρόνια και δεν την αφήνουμε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κόστισε 15 χιλιάδες ζωές...

Επομένως, ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει και μια άλλη αλήθεια ότι ο Πούτιν είναι μετενσάρκωση του Χίτλερ. Και τα σχέδιά του είναι πιο φιλόδοξα από τη σύλληψη της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ ο κόσμος να ενωθεί και να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εναντίον αυτού του καταραμένου καθεστώτος. Είμαι σίγουρος, ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα τα βγάλουν πέρα, γιατί ο χαρακτήρας του στρατού μας είναι σφυρηλατημένος από ατσάλι. Η νίκη μας είναι κοντά, όπως και το θεαματικό τέλος του κακού του Κρεμλίνου. Πιστεύω στην Ουκρανία, πιστεύω στη νίκη, πιστεύω στον Ουκρανικό στρατό!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA