Μενού
 • Α-
 • Α+

Ετοιμος να γυρίσει σελίδα και η νέα εποχή να τον βρει μέσα στο νέο του... σπίτι είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πυροδοτεί τις εξελίξεις για τη Νέα Τούμπα, το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο με τους επιτελείς της ΠΑΕ να αναλύουν τις εξελίξεις με το σύνθημα της επόμενης μέρας: «Ξεκινάμε»!

Διαβάστε ακόμη: Στέφανος Τσιτσιπάς: Ανετη πρόκριση στα προημιτελικά της Στουτγάρδης - Επόμενος αντίπαλος ο Μάρεϊ

Οπως αναφέρει η διοίκηση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, το μεγάλο έργο της Νέας Τούμπας θα ωφελήσει συνολικά την πόλη πέραν βεβαίως του «Δικεφάλου» που θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο αντάξιο της φήμης, της ιστορίας και της δυναμικής του συλλόγου. Η Νέα Τούμπα αποτέλεσε ένα προσωπικό ποδοσφαιρικό όραμα, αλλά και βασική προτεραιότητα του επενδυτή, Ιβάν Σαββίδη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Η Νέα Τούμπα θα είναι ένα εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη και φυσικά για τον ΠΑΟΚ και θα σηματοδοτήσει την εναρμόνιση των υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων με τις πιο σύγχρονες ανάγκες για ασφάλεια, προσβασιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον, υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Αυτό είναι το όραμά μας, το οποίο έγινε σχεδόν απολύτως αποδεκτό σε επιτροπές και συμβούλια γνωμοδότησης και έγκρισης, χωρίς ουσιαστικές ενστάσεις.

Η αποδοχή της πρότασής μας χωρίς μεταβολές, αποδεικνύει αυτό που από την αρχή είχαμε πιστέψει, ότι η Νέα Τούμπα δεν είναι ανάγκη μόνο της ομάδας μας, αλλά και της πόλης.

Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ξεκινά άμεσα η επόμενη φάση του έργου, που περιλαμβάνει την έναρξη των μελετών που θα εξασφαλίσουν τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις κατασκευής. Θα ολοκληρωθούν οι μελέτες διαμόρφωσης - χωροθέτησης του συνόλου των αναγκαίων εγκαταστάσεων και του συνόλου των συνοδευτικών μελετών».

Οι άμεσες ενέργειες

 • Έναρξη σύνταξης οριστικής μελέτης γηπέδου καθώς και του masterplan, για το καθορισμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στους δημόσιους χώρους (υπογειοποίηση κ,α) με τα οριστικά πλέον δεδομένα του ΠΔ.

   

 • Ίδρυση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, για την υλοποίηση και λειτουργία του γηπέδου.

   

 • Προετοιμασία σε συνεργασία με το Δήμο των αναγκαίων ενεργειών εφαρμογής του νέου Ρυμοτομικού σχεδίου (προκαταρκτικές ενέργειες για πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού).

   

 • Συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για τις εκτάσεις αρμοδιότητας του, για την ανάπλαση και λειτουργία εγκαταστάσεων αυτών. Οι αποφάσεις θα αποτυπωθούν στο masterplan και θα πρέπει να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

   

 • Σύνταξη μνημονίου συνεργασίας με Υπουργείο Πολιτισμού εντός 2μήνου για το χειρισμό πιθανών αρχαιολογικών ευρημάτων και δοκιμαστικές εκσκαφές στον περιβάλλοντα χώρο.

   

 • Διαμόρφωση συντονιστικού πλαισίου συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων (ΠΑΟΚ, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια, αρμόδιες υπηρεσίες: ΔΕΠΑ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΘ, κ.α.) για την ολοκλήρωση της επένδυσης (σχεδιασμός-κατασκευή- λειτουργία)

Όλα τα στάδια και οι ενέργειες, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα ανακοινώνονται με διαφάνεια και χρονοδιαγράμματα. Ξεκινά μια δημιουργική και ιστορική εποχή για εμάς που θα καταλήξει σε μια ακόμη κατάκτηση των ονείρων μας.

Επαφές και... υπογραφές για το masterplan

Ήδη ο ΠΑΟΚ έχει περάσει εδώ και καιρό από το στάδιο της λήψης προσφορών και από τις πέντε προτάσεις, απορρίφθηκε η μια. Από τους υπόλοιπους τέσσερις διαγωνιζόμενους, ζητήθηκε η αναλυτική παρουσίαση των μελετών, από τις οποίες θα προκύψει και ο τελικός νικητής του διαγωνισμού. Κοινώς, ο ΠΑΟΚ κινείται ήδη για την εταιρεία που θα κάνει το masterplan! Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι επαφές και απομένει η οριστικοποίηση της συμφωνίας και η υπογραφή των συμβολαίων.

Από πλευράς ΠΑΟΚ επιβεβαιώνεται πως -μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας- θα κληθούν οι εκπρόσωποι της σύμπραξης εταιρειών που προκρίθηκαν από τον διαγωνισμό για τις σχετικές υπογραφές. Μέχρι τότε όμως, δεν επρόκειτο να μπουν σε επιβεβαίωση ονομάτων, θέλοντας να ολοκληρωθεί πρώτα το τυπικό σκέλος.