Πολλοί γνωρίζουν τον Πελέ, τον Βραζιλιάνο θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 82 ετών μετά από «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο στο έντερο, λίγοι, όμως, ξέρουν ότι κάποια στιγμή στην καριέρα του βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν Έλληνα με καταγωγή από τις Σέρρες. Πρόκειται για τον Σερραίο, Θεόδωρο Φραγκόπουλο, ο οποίος γεννήθηκε δύο χρόνια πριν από τον Πελέ και ειδικότερα στις 8 Φεβρουαρίου του 1938.
Ο Θεόδωρος Φραγκόπουλος, 85 χρονών σήμερα, ήταν ο πρώτος αρχηγός της γνωστής ομάδας από τις Σέρρες, του Πανσερραϊκού, όταν η ομάδα συγχωνεύτηκε και έγινε γνωστή με τη σημερινή της ονομασία. Παρέμεινε αρχηγός της ομάδας και για τα επόμενα πέντε χρόνια και βραβεύτηκε σήμερα με μία ανθοδέσμη από την ομάδα, καθώς ήταν ο μόνος Σερραίος που αντιμετώπισε τον Πελέ.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το 1961 όταν η ομάδα του Πελέ, η Σάντος έκανε περιοδεία στην Ελλάδα και αντιμετώπισε μία μικτή ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου από τις Σέρρες άξιος εκπρόσωπος ήταν ο αρχηγός του Πανσερραϊκού, Θεόδωρος Φραγκόπουλος.
- Επέλαση Σεφερλή στην πρεμιέρα του στο Mega και άνετη πρωτιά
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.