Με τη βροχή να σταματά για λίγο και να πέφτει ξανά μόλις η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει, η επιλογή ελαστικών στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Καναδά ήταν ένα μεγάλο ρίσκο.
Στη Red Bull Racing έβγαλαν νωρίς στην πίστα τον Μαξ Φερστάπεν στο Q3, καθώς η βροχή δυνάμωνε και το έργο των οδηγών γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Ο Ολλανδός έκανε δύο καλούς γύρους και με χρόνο 1:25.858 πήρε την 25η pole position της καριέρας του στη Formula 1.
Λίγο δευτερόλεπτα μετά η έξοδος του Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η διαδικασία. Όταν άρχισε ξανά η περίοδος, οι συνθήκες ήταν δυσκολότερες και κανένας οδηγός δεν κατάφερε να σημειώσει αξιόλογο χρόνο.
Δίπλα στον Φερστάπεν στο grid της Κυριακής θα βρεθεί ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas, ο οποίος σημείωσε το καλύτερο προσωπικό αποτέλεσμα σε κατατακτήριες από τη Βραζιλία το 2010. Ακολούθησαν οι Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) και Λιούις Χάμιλτον στις θέσεις 3 και 4, αντίστοιχα.
Οι Σαρλ Λεκλέρ και Σέρχιο Πέρεζ των Ferrari και Red Bull έπεσαν θύματα της κακής επιλογής ελαστικών στο τέλος του Q2, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα της σειράς εκκίνησης.
Update: Οι αγωνοδικές τιμώρησαν με 3 θέσεις ποινής στο grid τους Χούλκενμπεργκ και Σάινθ, με αποτέλεσμα ο μεν Γερμανός να εκκινήσει από την 5η θέση, ο δε Ισπανός από την 11η.
Το Grand Prix Καναδά θα αρχίσει στις 9 ώρα Ελλάδας, το βράδυ της Κυριακής.

- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 24 ώρες - Πότε θα δούμε και πάλι άνοιξη
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Παπουτσάκη σε Λιάγκα: «Συγγνώμη, έχεις καταλάβει τι κάνουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.