Μενού
Ο Κώστας Παπανικολάου
Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Εφές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Φρένο στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στην Euroleague έβαλε σήμερα (19/3) η Αναντολού Εφές η οποία με ευστοχία, που ξεπερνούσε το 50% από τη γραμμή του τριπόντου, κέρδισε τους Ερυθρόλευκους με 85-72.

Ο Ολυμπιακός πήγαινε στον αγώνα με την Εφές με έξι σερί νίκες, ωστόσο λίγο η άμυνα, λίγο το 14/27 της τουρκικής ομάδας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, στέρησε στους Πειραιώτες τη νίκη και το προβάδισμα στην «κούρσα» για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Euroleague.

Η Εφές, παρόλο που έχει χάσει φέτος τη δυναμική της, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, και με τους Πλάιες με 3/3 στα τρίποντα, κατάφερε από αρκετά νωρίς να βρεθεί μπροστά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε διαδοχικά με τους Φαλ και Πίτερς να επιστρέψει το αρνητικό επί μέρους σκορ, ωστόσο ο Αμερικανός Λάρκιν έδωσε «ανάσες» στην τουρκική ομάδα, που έκλεισε την πρώτη περίοδο με σκορ 24-20.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ξεδίπλωσε όλες τις αρετές του στο παρκέ. Με σωστές αποστάσεις στην επίθεση ο Ράιτ σκόραρε 6 πόντους και έκανε το 28-27 (14').

Μπομπουά, Μπράιαντ και Τόμπσον μπήκαν στο παρκέ και αμέσως βρήκαν ρυθμό την ώρα που ο Γουίλιαμς Γκος στην άλλη πλευρά έπαιρνε κακές αποφάσεις (35-27, 15'). Οι γηπεδούχοι με 10/14 τρίποντα στο 19' (τρία σερί από τον Γουίλις) βρέθηκε ξανά μπροστά με διψήφια διαφορά πόντων (46-35).

Η Εφές νωρίς στην τρίτη περίοδο προηγήθηκε με 55-42, ωστόσο οι 8 πόντοι του Πίτερς δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους να μειώσουν κάπως (57-52, 26').

Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, η άμυνά του είχε βελτιωθεί και λίγο πριν εκπνεύσει το τρίτο δεκάλεπτο ο Κάνααν έφερε το ματς στον πόντο (62-61, 30').

Η Εφές έμεινε ψύχραιμη και με ένα σερί 10-0 που ολοκληρώθηκε στο 34' είχε κάνει το σκορ 72-61 αφού η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν πολύ κακή. Οι παίκτες της Εφές αισθάνονταν υπέροχα από τη γραμμή των 6.75 και ο Κλάιμπερν από την κορυφή έκανε το 81-66 με 3΄ διαδικαστικά λεπτά να μένουν στο χρονόμετρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA