Μενού
olympiacos
Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπολόνια | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιακός πήρε την... ώθηση που έψαχνε μέσα από την εξωπραγματική του τρίτη περίοδο, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 20-5, σημειώνοντας μεγάλη ανατροπή και πανηγυρίζοντας μία τεράστια νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια στο κατάμεστο ΣΕΦ.  Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 74-69 των Ιταλών, για την 28η αγωνιστική της Euroleague και αναρριχήθηκαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης (υπερτερούν στην τριπλή ισοβαθμία με Βίρτους και Φενερμπαχτσέ με ρεκόρ 17-11), συνεχίζοντας την πίεση για την τετράδα και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση!

Κρατώντας στους 5 πόντους την παρέα των Σενγκέλια, Μπελινέλι, Χάκετ και Ντάστον στο 3ο δεκάλεπτο και με «καυτά» τρίποντα από Παπανικολάου και Κέινααν έκανε το 20-5, χάρη στο οποίο ξέφυγε με 57-51 στο 30ό λεπτό. Εκτός από τον Φαλ (11π., 6ρ.), οι Ράιτ και Πετρούσεφ ήταν καθοριστικοί στη ρακέτα στην 4η περίοδο, ενώ οι ΜακΚίσικ και Πίτερς με «τρίποντα» επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει όχι μόνο τη νίκη, αλλά και τη διαφορά (η Βίρτους είχε νικήσει με 69-67 στην Μπολόνια), για να έχει το... πάνω χέρι στην ισοβαθμία. 

Τι κι αν απουσίαζε ο καλύτερος παίκτης του, ο Τόμας Ουόκαπ, αλλά και οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Νίκολα Μιλουτίνοβ; Τι κι αν οι Ουίλιαμς-Γκος και Ναζ Μήτρου-Λονγκ μπήκαν για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό τους χωρίς να είναι ουσιαστικά έτοιμοι αγωνιστικά; Πάλι, η ομαδικότητα... έδειξε τον δρόμο, καλύφθηκαν τα κενά και πλέον ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με 17 νίκες - 11 ήττες με τη Βίρτους και... βλέπει τετράδα. 

Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου, να είναι ηγέτης, με 16 πόντους (3/5 τρίποντα και 8 ριμπάουντ). Τον Κέινααν να προσθέτει 12 (3/7 τρίποντα), τον ΜακΚίσικ να παίζει και στον «άσο» και να σημειώνει 8 πόντους, όσους και ο Άλεκ Πίτερς. 

Από την Μπολόνια, ο Τορνίκε Σενγκέλια όχι μόνο αγωνίστηκε (ήταν αμφίβολος) αλλά αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ με 15 πόντους. Από 10 πόντους πρόσθεσαν οι Μπελινέλι και Χάκετ.  

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-46, 57-51, 74-69

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουίλιαμς-Γκος 6, Ράιτ 4, Κέινααν 12 (3), Λούντζης, Μήτρου-Λονγκ, Φαλ 11, Παπανικολάου 16 (3), Μπραζντέικις 2, Πίτερς 8 (1), Πετρούσεφ 7, Σίκμα, ΜακΚίσικ 8 (1).

Βίρτους Μπολόνια (Λούκα Μπάνκι): Κορντινιέ, Λούντμπεργκ 6, Μπελινέλι 10 (2), Πατζόλα 6 (2), Ντόμπριτς 5 (1), Σενγκέλια 15, Χάκετ 10 (2), Μίκι 7, Ζίζιτς 4, Ντάνστον 2, Αμπάς 4.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA