Μενού
Σωκράτης Κόκκαλης - Γιάννης Ιωαννίδης
Σωκράτης Κόκκαλης - Γιάννης Ιωαννίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη μυθική κασέτα - ντοκιμαντέρ «Η Αναγέννηση του Θρύλου» που είχε κυκλοφορήσει στα μέσα της δεκαετίας του `90 το ΤΑΚ Ολυμπιακός (νυν ΚΑΕ), ο Γιάννης Ιωαννίδης έδινε την πρώτη του συνέντευξη με ερυθρόλευκη φόρμα.

Έλεγε «στα γεράματα μετοικίσαμε, διότι ο Ολυμπιακός έχει όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα, έχει έναν άνθρωπο, τον Σωκράτη Κόκκαλη που δίνει όλα τα διοικητικά εχέγγυα ώστε η ομάδα να μην έχει κανένα πρόβλημα, έχει αυτόν τον ανεπανάληπτο κόσμο...»

Ωραία όλα αυτά, πριν 32 χρόνια. Και ίσως κανείς δεν θυμάται ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε προσεγγίσει ήδη τον Γιάννη Ιωαννίδη. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της στήλης «Κύριε Πρόεδρε» του Αδέσμευτου Τύπου, ο Γιαννακόπουλος είχε πιέσει τον Ιωαννίδη να υπογράψει στην ομάδα, προβάλλοντας ως σίγουρη «εναλλακτική» τον Βλάντο Τζούροβιτς, προπονητή τότε του Πανιωνίου.

«Απάντησε τώρα αγόρι μου, γιατί έχω και τον Τζούροβιτς που περιμένει» φαίνεται να του έχει πει ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν «έφαγε» αυτή την μπλόφα ποτέ, όπως έδειξε η ιστορία. 

ioannidis

Η δεύτερη προσέγγιση

Σύμφωνα με το σχετικό video-αφιέρωμα του δημοσιογράφου Μανώλη Σαριδάκη (Αθλητική Ηχώ) από το προσωπικό του YouTube, τόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (!) όσο και ο Ιωαννίδης προσεγγίστηκαν από ποδοσφαιρικό και μπασκετικό Παναθηναϊκό αντίστοιχα, στα τέλη της δεκαετίας του `90.

Ο Ιωαννίδης δεν απάντησε θετικά ούτε τότε στον Παύλο Γιαννακόπουλο, παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι είχαν ήδη ξεκινήσει την αντεπίθεση τους, παίρνοντας το πρωτάθλημα της Α1, με προπονητή τότε, τον Λευτέρη Σούμποτιτς.

Ο Ιωαννίδης βρέθηκε ξανά στον Ολυμπιακό για μια σεζόν (1999-2000), και λίγα χρόνια αργότερα, συμβούλεψε το νεαρό τότε, Δημήτρη Διαμαντίδη να διαβεί την πόρτα των Πρασίνων, βάζοντας τη δική του πινελιά σε δέκα ακόμα χρόνια μπασκετικής ιστορίας. 

Διαβάστε επίσης

 

Γιάννης Ιωαννίδης: Εκρήξεις που έμειναν στην ιστορία - Από το «στανιό σας» έως το μπουκάλι στον Σιγάλα

Ο ΑΝΤ1 «κόβει» τις Ψυχοκόρες και το κοινό εξοργίζεται - «Καίει την καλύτερη σειρά της σεζόν»

Αποχώρησε ο Σπύρος Χατζάρας από την παράταξη Σγουρού, μετά τον σάλο για την μπλούζα «Ζ»
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA