Μενού
ιωαννίδης
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης σε μία είδηση που έχει προκαλέσει θλίψη στον αθλητικό - και όχι μόνο - κόσμο. Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Κορυφαίος προπονητής

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1945 και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ καθώς κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα ενώ συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων, του Άρη και του Ολυμπιακού, στις δεκαετίες του '80 και του '90.

Κάθισε στον πάγκο του Άρη, δημιουργώντας τη θρυλική ομάδα με το Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, το Νίκο Φιλίππου, το Λευτέρη Σούμποτιτις που κυριάρχησε στη δεκαετία του '80, συνέχισε στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ ήταν και προπονητής της ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής ομάδας.

Έφτασε στο Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έξι φορές, χωρίς όμως να κατακτήσει τον τίτλο.

Με τον Άρη αγωνίστηκε το 1988, το 1989 και το 1990, με τον Ολυμπιακό το 1994 και το 1995 και με την ΑΕΚ το 1998.

Η καριέρα του στην πολιτική

Επιπλέον, ο «ξανθός» υπηρέτησε και την πολιτική καθώς υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας (2004 - 2015).

Διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού στην δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, θέση που κράτησε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2009.

Στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 τοποθετήθηκε ξανά στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, ως τον Ιούνιο του 2013.

Διετέλεσε και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στη κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA