Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Μονακό εκτός έδρας με 80-79 και θα βρεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Euroleague στο Βερολίνο.
Για την τουρκική ομάδα κορυφαίος ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ ενώ στην παράταση σημείωσε δύο καθοριστικά τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο και έκανε το «κλέψιμο» της νίκης.
Ξεχώρισε επίσης ο Σκότι Ουίλμπεκιν (14π.) ενώ στους 13 σταμάτησε ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, ο οποίος έχασε τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τραυματισμό.
Κομβικός και ο Μάρκο Γκούντουριτς με 10 πόντους και 2/2 τρίποντα, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε την ψυχραιμία στα 24 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, τελειώνοντας αγώνα με 6 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 μόλις λάθος. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πάτησε παρκέ για 4 λεπτά, μένοντας στο μηδέν στην επίθεση.
Από τη Μονακό ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 20 πόντους.
H ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον θρίαμβό της στο Μονακό, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που κατάφερε να πάρει διπλό σε πέμπτο ματς της σειράς των Play Off με το ρεκόρ πλέον να είναι στο 19-1.
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 40-35, 55-56, 70-70κ.α., 79-80παρ.
FINAL FOUR - Βερολίνο
Ημιτελικοί (24/5)
Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε (1)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα ή Ολυμπιακός (2)
Μικρός Τελικός (26/5)
Ηττημένος (1) - Ηττημένος (2)
Τελικός (26/5)
Νικητής (1) - Νικητής (2)
- Βίντεο ντοκουμέντο: Οδηγοί μηχανών πιάστηκαν στα χέρια πάνω στη διάβαση τρένων
- Ελεγκτής στα ΜΜΜ ζητούσε 20 ευρώ για να μην κόψει κλήση σε πολίτες και μετά... πήρε προαγωγή
- Το ευρωπαϊκό διήμερο Μητσοτάκη, το ύψος του πακέτου της ΔΕΘ και οι 30άρηδες στα ψηφοδέλτια
- Λαγοκέφαλοι: Ο πραγματικός κίνδυνος δεν αφορά τις επιθέσεις σε λουόμενους
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.