Μενού
prelevits
Μπάνε Πρέλεβιτς | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

«Η ήττα σε μαθαίνει να μην τη φοβάσαι, να μαθαίνεις από την αποτυχία, όποια και αν είναι αυτή, είτε είναι αθλητική ή επαγγελματική ή προσωπική, να αναλάβεις τις ευθύνες σου, να βρεις μέσα στην ήττα τον εαυτό σου, να βελτιωθείς και να προχωρήσεις», υποστήριξε ο Μπάνε Πρέλεβιτς μιλώντας για όλους και για όλα τα θέματα της μπασκετικής του καριέρας στην ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Ο άσσος του μπάσκετ αναφέρθηκε και στο σήμερα και στην προπονητική καριέρα του Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας πως ο σημερινός προπονητής του Περιστερίου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καλό προπονητή εφόσον «σκοτώσει τον παίκτη μέσα του».

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του «Η δύναμη της ήττας» (εκδ. MVP Publications) ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στον χαμένο τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, για το φάιναλ φορ της Αθήνας, τον καβγά με τον Νίκο Γκάλη αλλά και τη σειρά τελικών του 1991, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα από τον Άρη.

Ενώ είπε: «Έχω καταπληκτικές σχέσεις με όλους τους παλιούς παίκτες, χαίρομαι πάρα πολύ όταν κάπου κοινωνικά τους συναντώ. Το καλό του αθλητισμού είναι ότι μπορεί να μη δεις κάποιον για 15 χρόνια, για 20 χρόνια, την επόμενη φορά που θα τον συναντήσεις, συνεχίζεις σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Είναι απίστευτο αυτό που σου δίνει ο αθλητισμός».

Σε ό,τι αφορά τον χαμένο τελικό απέναντι στη Ρεάλ το 1992, λέει πως δεν συζήτησε ποτέ με τον Παναγιώτη Φασούλα τη συγκεκριμένη φάση, αφού όπως είπε «δεν υπάρχει λόγος. Γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά πως αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν κάνει ένα τέτοιο λάθος. Δεν υπήρχε λόγος, ίσα - ίσα υποστήριξη ήθελε εκείνη τη στιγμή».

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη, ανέφερε: «Προσπάθησε με την πίεση που μας έκανε να μας αναγκάσει να πάμε να παίζουμε και να μη σκεφτόμαστε. Δηλαδή να μας αποβάλλει την υπερβολική σκέψη από το μυαλό μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA