Μενού
Ο Βινίσιους
Στιγμιότυπο του Βινίσιους από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια | AP Photos / Jose Breton
  • Α-
  • Α+

Ένα νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας σε βάρος του Βινίσιους, ερευνά η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού ποδοσφαίρου, μετά από βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και αποτυπώνει ένα παιδί να αποκαλεί «μαϊμού» τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος του Βινίσιους, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε στον χθεσινό αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια, με το βίντεο να κάνει γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Βινίσιους δεν πέφτει για πρώτη φορά θύμα ρατσισμού, καθώς σε προηγούμενο χρόνο είχε ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί από το ισπανικό ποδόσφαιρο, σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Βινίσιους: Τι δείχνει το βίντεο με τη ρατσιστική επίθεση

Το βίντεο αναρτήθηκε από το ESPN Βραζιλίας και, μιλώντας στο δημοσίευμα μετά τον αγώνα, η γυναίκα που κατέγραψε το περιστατικό δήλωσε ότι η αστυνομία κλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο παρελθόν, η La Liga έχει καταγγείλει περιστατικά ρατσιστικής βίας στις τοπικές αρχές.

Ο αγώνας ήταν ο πρώτος του Βινίσιους στο γήπεδο της Βαλένθια μετά το παιχνίδι της Ρεάλ τον Μάιο του 2023, όταν, σύμφωνα με έκθεση της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση από εκατοντάδες οπαδούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA