Μενού
Ο Ντίνος Μήτογλου
Στιγμιότυπο από τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ | EUROKINISSI / KLODIAN LATO
  • Α-
  • Α+

Ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΩΡ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο περιθώριο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ, που διοργανώνεται στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, και κατάφερε με νίκη 79-72 να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του, περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Άρης - ΠΑΟΚ, με τον αγώνα των νικητών να πραγματοποιείται το Σάββατο (17/2) και τον μεγάλο τελικό την Κυριακή (18/2).

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τη «σκληροτράχηλη» ΑΕΚ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του ωστόσο η άστοχη βολή του Ναν μετά από 67 εύστοχες προσπάθειες και η επιστροφή του Κουζμίνσκας από πλευράς ΑΕΚ, «έκλεψαν» τα βλέμματα.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες

Η ΑΕΚ, σύμφωνα με το gazzetta.gr, ξεκίνησε με τον Δημήτρη Αγραβάνη στη θέση του σέντερ, μία κίνηση που μάλλον μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό, παρά τον βοήθησε. Το ματς ήταν κλειστό και μέχρι το 12-12 ο Κουζμίσκας είχε 5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Και ο Κέντρικ Ναν έμενε στον 1 πόντο! Η αμυντική προσπάθεια της ΑΕΚ είχε αντίκτυπο: Από τρία φάουλ οι Ραντλ, Νάιτ και Νετζήπογλου. Συνάμα ο Παναθηναϊκός πήρε 15 πόντους (σε 19 προσπάθειες) απο τις βολές.

Ο Παναθηναϊκός διέθετε έναν εξαιρετικό Ντίνο Μήτογλου, επιθετική αιχμή με 17 πόντους. Το δικό του τρίποντο στη ληξη της 2ης περιόδου, έδωσε στον Παναθηναϊκό διαφορά 9 πόντων, εκεί που η ΑΕΚ προέβαλλε σοβαρή υποψηφιότητα για να κάνει το ματς ντέρμπι μέχρι το τέλος.

Παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ για ανατροπή, ο Χόλινς αστόχησε στο τελικό τρίποντο και ο Ερνανγκόμεθ πήγε στις βολές για να τελειώσει τη νίκη και την πρόκριση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA