Μενού
Στάδιο του Άνφιλντ
Στάδιο του Άνφιλντ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το Άνφιλντ είναι ποδοσφαιρικό στάδιο στη συνοικία Άνφιλντ του Λίβερπουλ. Κατασκευάστηκε το 1884 και είναι το γήπεδο του αγγλικού συλλόγου Λίβερπουλ, από τότε που σχηματίστηκε, το 1892

Πριν το 1892 ήταν έδρα της άλλης ομάδας της πόλης, της Έβερτον. Έγινε μάλιστα η αφορμή για τον σχηματισμό της Λίβερπουλ, όταν η διοίκηση της ομάδας της Έβερτον, εξέφρασε διαφωνίες για το αντίτιμο της ενοικίασης του χώρου, και τον εγκατέλειψε. Ο τότε ιδιοκτήτης του γηπέδου, χωρίς να έχει τι να το κάνει, δημιούργησε τη Λίβερπουλ για να το εκμεταλλευτεί.

Αυτή τη στιγμή, το Άνφιλντ περιλαμβάνει 4 εξέδρες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η πρόσφατα ανακαινισμένη Main Stand με χωρητικότητα 20.500 θεατών. Η συνολική χωρητικότητα του Άνφιλντ είναι 54.074 που το καθιστά το 8ο μεγαλύτερο γήπεδο στην Αγγλία. Το ρεκόρ παρουσίας στο γήπεδο είναι 61.905 και σημειώθηκε το 1952 , στον αγώνα Λίβερπουλ - Γουλβς.

Δείτε επίσης:

Ο στρατός «μαμούθ» του Ιράν – Γιατί θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας αν συγκρουστεί με το Ισραήλ

Η «Σαχάρα» της Ελλάδας - Το νησί όπου βρίσκεται η «μοναδική έρημος της Ευρώπης»

Απολύθηκε από το μπαρ Scorpios η «Μαρίνα ΠΑΜ» – Τι ανέφερε η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA