Μενού
Μπότας Mercedes-AMG ONE
Η Mercedes-AMG ONE του Βάλτερι Μπότας | twitter
  • Α-
  • Α+

Μόλις 275 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν τη χαρά να οδηγούν την Mercedes-AMG ONE, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Ένας από αυτούς είναι ο οδηγός της Formula 1, Βάλτερι Μπότας. Ο 33χρονος Φινλανδός, που οδηγεί πλέον για την Alfa Romeo, παρέλαβε το υβριδικό hypercar με τριετή καθυστέρηση. 

Ο Μπότας δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες και ένα βίντεο από την παραλαβή της AMG ONE, με το σχόλιο «άξιζε η αναμονή». Είναι πάντως άγνωστο αν ο 33χρονος Φινλανδός πλήρωσε όλο το ποσό, καθώς επί μία πενταετία (2017-2021) οδηγούσε για την Mercedes-AMG στη Formula 1.

Η πολύπλοκη μονάδα ισχύος περιλαμβάνει τον V6 1.6 βενζίνης και τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ. Δύο αναλαμβάνουν να κινούν τους εμπρός τροχούς, ένα έχει ενσωματωθεί στο turbo και το τελευταίο βρίσκεται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, με σύνδεση στο στροφαλοφόρο άξονα. O V6 κινητήρας – τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα – αποδίδει 574 ίππους και λειτουργεί έως τις 11.000 σ.α.λ., αρκετά κάτω από αυτόν της F1, για λόγους αντοχής και χρήσης συμβατικού καυσίμου. Η κίνηση από τον V6 περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτοματοποιημένου κιβωτίου 7 σχέσεων, που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την ΟΝΕ.

Μπότας Mercedes-AMG ONE
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.