Μενού
ZF belts
Ενεργές ζώνες ασφαλείας | ZF
  • Α-
  • Α+

Η χρήση ζώνης είναι το βασικό και πιο αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας στα αυτοκίνητα, ακόμα και στα σύγχρονα μοντέλα που εξοπλίζονται με σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων. Η γερμανική εταιρεία ZF, ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές εξαρτημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, εξέλιξε την ενεργή ζώνη ασφαλείας.

Η ζώνη είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα ADAS του αυτοκινήτου (Advanced Driver Assistance Systems) και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κίνδυνος ατυχήματος τότε επαναφέρει τον οδηγό ή τον επιβάτη στην ιδανική θέση. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στο σενάριο που ο συνοδηγός έχει σκύψει για να πιάσει κάτι ενώ υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, η ενεργή ζώνη τον τραβά πίσω στο κάθισμα. Έτσι περιορίζεται η πιθανότητα τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης.

Καρδιά του συστήματος είναι ο ηλεκτρομηχανικός αισθητήρας ACR8, ο οποίος επίσης προειδοποιεί τον οδηγό μέσω δόνησης, σε περίπτωση π.χ. που εμφανίζει σημάδια κόπωσης ή υπνηλίας.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.