Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη την Δευτέρα μετά από πληροφορίες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βόρειας Μακεδονίας, ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει στη Βουλγαρία. Το δικαστήριο τον έκρινε προφυλακιστέο μετά από σχετικό αίτημα της εισαγγελείας των Σκοπίων .

Ο Όρτσε Κάμτσεφ βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών για υποθέσεις διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος που φέρονται να τελέστηκαν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει διαφύγει στην Ουγγαρία,προκειμένου να μην εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών για υπόθεση διαφθοράς, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας

Ο Κάμτσεφ είχε συλληφθεί και τον Νοέμβριο του 2018 και έμεινε μέχρι τα τέλη του έτους εκείνου σε φυλακή των Σκοπίων, όταν και αποφυλακίστηκε με εγγύηση 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Όρτσε Κάμτσεφ, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βόρεια Μακεδονία. Φέρεται να πλούτισε ιδιαίτερα την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Νίκολα Γκρούεφσκι (2006-2016).

Πριν από δύο χρόνια η Βουλγαρία είχε προτείνει τον Όρτσε Κάμτσεφ (ο οποίος κατέχει και βουλγαρικό διαβατήριο) για επίτιμο πρόξενό της στη Βόρεια Μακεδονία, όμως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ απέρριψε το αίτημα εκείνο της Σόφιας.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλία - Σεξουαλική βία: Χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους - Κατηγορίες κατά κυβερνητικών στελεχών

Ολλανδία: Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη οι εκλογές - Φαβορί ο Ρούτε

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA