Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τζουζέπε Καλβαρούζο, ο αρχινονός μιας φατρίας της ιταλικής μαφίας που ζούσε για χρόνια στη Βραζιλία, συνελήφθη χθες, Κυριακή, από την αστυνομία στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ετοιμαζόταν να γιορτάσει το καθολικό Πάσχα μαζί με τους συγγενείς του.

Ο 44 ετών γκάγκστερ σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε επιστρέψει στην Ιταλία για σύντομη παραμονή. Οι καραμπινιέροι τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σικελίας, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στο παλιό του σπίτι για να γευματίσει με φίλους, συγγενείς.

Μαζί με τον αρχιμαφιόζο συνελήφθησαν άλλα τέσσερα μέλη της Κόζα Νόστρα, τα οποία κατηγορούνται όλα για εκβιασμούς, απαγωγές και μαφιόζικη δράση.

Διοικούσε τη συμμορία από τη Βραζιλία

Ο Καλβαρούζο, συνέχιζε να ελέγχει το παρακλάδι «Παλιαρέλι» αν και έμενε στη Βραζιλία. Από εκεί διέταζε βίαιες επιθέσεις κατά όσων τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ισχύ του, παρέχοντας χρήματα σε φυλακισμένους μαφιόζους και ελέγχοντας εμπορικές δραστηριότητες χάρη σε σειρά «αχυρανθρώπων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA