Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πυρ και Μανία» με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι η Τουρκία «λειτουργεί ως προβοκάτορας στην ανατολική Μεσόγειο», έγινε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων», επιτέθηκε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «χάρτινη και απρεπή τίγρη».

«Το γεγονός πως αυτή η χάρτινη και απρεπής τίγρη, προβάλλει τη χώρα μας ως το κύριο στοιχείο αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο είναι μία ντροπιαστική και ανήθικη διατύπωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έβαλλε και κατά του Τζο Μπάιντεν με αφορμή το τηλεφώνημα που έκανε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Ο  ίδιος ο Μπάιντεν με αφορμή τη 200η επέτειο της εξέγερσης του Μοριά, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον συνεχάρη. Ιδιαίτερο θέμα συζήτησης θα αποτελέσει γιατί χρειάστηκαν αυτά τα συγχαρητήρια και γιατί επιλέχτηκε αυτή η περίοδος για να βγάλει εχθρότητα από την ιστορία, πριν καν κυριαρχήσει στην ανατολική Μεσόγειο η λογική και η ηρεμία».

Οι δηλώσεις Φλώρου που προκάλεσαν την «έκρηξη» Μπαχτσελί

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας την Παρασκευή (2/4) σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο (AHI) στην Ουάσινγκτον, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι μία περιφερειακή δύναμη που προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω του πολυσχιδούς πλέγματος συνεργασιών που έχει οικοδομήσει, το οποίο πολλές φορές βάζει κάτω από την ίδια ομπρέλα γειτονικές χώρες που παραδοσιακά δεν διατηρούσαν καλές σχέσεις.

Παράλληλα είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων που αναγνωρίζουν ότι τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών με την ηπειρωτική χώρα, ενώ είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία «προβοκάτορα» και «κοινό παρανομαστή αστάθειας».

«Είμαι πολύ χαρούμενος να σας πω ότι από τον προηγούμενο χρόνο οι ΗΠΑ μάς ακούν με μία άλλη οπτική. Μας καταλαβαίνουν πολύ πιο ξεκάθαρα τι εννοούμε όταν λέμε ότι η Τουρκία ενεργεί ως προβοκάτορας που φέρνει αστάθεια στην περιοχή. Όλοι στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ενδιαφέρονται πολύ για τη σταθερότητα και την ειρήνη. Και ο μόνος ταραχοποιός είναι η Τουρκία. Αυτό είναι πολύ σαφές και ένα μεγάλο πλεονέκτημα των τελευταίων ετών είναι ότι δεν αισθανόμαστε μόνοι σχετικά με αυτά τα παράπονα για την Τουρκία. Υπάρχουν, πλέον, πολλές χώρες που διαμαρτύρονται για την Τουρκία. Και αυτό είναι κάτι πολύ καλό όχι για εμάς αλλά για την ίδια την περιοχή», είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος Φλώρος, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία κοινό παρονομαστή αστάθειας στις κρίσεις που ταλανίζουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA