Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτος συνωστισμός επικράτησε σε φτωχογειτονιά κοντά στη Σμύρνη για ένα σακί πατάτες, όπως υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να κάνει σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Οι ίδιες οικογένειες σε λίγες εβδομάδες θα λάβουν και 10 κιλά κρεμμύδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε οι πατάτες και τα ξερά κρεμμύδια που αγοράστηκαν από τους παραγωγούς, να διανεμηθούν δωρεάν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να ελήφθη μετά τις έντονες διαμαρτυρίες τελευταία από διάφορους φορείς για τις μεγάλες αυξήσεις στα γεωργικά προϊόντα.

Η οικονομία καταρρέει αλλά ο Ερντογάν είναι ψύχραιμος

Ο ίδιος ο Ερντογάν πάντως εμφανίζεται ψύχραιμος, ισχυριζόμενος ότι η κατάσταση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

«Κάνουμε πράξη τις υπηρεσίες μας, παρά τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους υποστηρικτές τους, την ανικανότητά τους, αλλά και την αντιπολίτευση που συχνά προσπαθούν ν’ ανακόψουν τον δρόμο μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος που βλέπει εχθρούς στην αντιπολίτευση και στο εξωτερικό.

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και τον περασμένο Οκτώβριο όταν είχε βρεθεί στη Μαλάτεια στο πλαίσιο κομματικής περιοδείας.

Τότε είχε κάνει βόλτα στην πόλη με λεωφορείο και είχε συναντηθεί με πολίτες, οι οποίοι του έκαναν παράπονα ότι δεν έχουν να φάνε ούτε ψωμί.

Συγκεκριμένα ένας πολίτης είπε στον Τούρκο πρόεδρο ότι «δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι».

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να του αποκρίνεται ότι το βρίσκει υπερβολικό αυτό που άκουσε (να μην έχει να φάει) και για… βάλσαμο του έδωσε ένα πακετάκι τσάι λέγοντάς του: «Πάρε, είναι τσάι του… κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι».

Στη συνέχεια μάλιστα πέταξε και άλλα πακετάκια με τσάι στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Επιπλέον η συνεχής πτώση της λίρας, επιδεινώνει την αστάθεια στην οικονομία, αλλά και τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά στην Τουρκία. Εκτιμάται ότι σχεδόν 1.000.000 νοικοκυριά στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορούν ν’ αγοράσουν ούτε ψωμί.

Όπως είχε αναφέρει ένας Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης «πρωταθλητές» στις αυξήσεις είναι τα αυγά, το λάδι και συγκεκριμένα το σπορέλαιο και το τυρί, τα οποία αυξήθηκαν κατά 82%, 52% και κατά 40% αντίστοιχα. Τέλος ακόμα και τα ζυμαρικά που αποτελούν ένα φθηνό αγαθό για το μέσο πολίτη της Τουρκίας, του οποίου το εισόδημα δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ το μήνα, έχουν αυξηθεί κατά 300%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA