Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί στη Μεγάλη Βρετανία η επιδημία του κορονοϊού να έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, όμως αυτό δεν έχει φέρει την ηρεμία, καθώς θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε σήμερα Δευτέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση «καλύτερα  χιλιάδες πτώματα παρά lockdown», λίγο πριν την επιβολή της δεύτερης καραντίνας. 

Ο Τζόνσον σε πρόσφατη δήλωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο. Ακόμα σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δε θα είχε κάνει ένα τέτοιο σχόλιο και συμπλήρωσε ότι «το σημαντικό που θέλει από μας ο κόσμος να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε ότι τα lockdown δουλεύουν, και δούλεψαν».

Τέλος, σημείωσε πως «τιμώ τους ανθρώπους αυτής της χώρας που οργανώθηκαν και εργάζονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού και έχουμε θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια».

Τι έχει συμβεί 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγόρησε τον απομακρυνθέντα κορυφαίο πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς για ορισμένες διαρροές σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον. Ο άνθρωπος ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της καμπάνιας του Brexit, το πρόσωπο που έφερε τον Τζόνσον μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο, αρνήθηκε την Παρασκευή ότι είναι η πηγή των διαρροών και ανταπέδωσε λέγοντας ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός είναι ανίκανος και ότι στερείται ακεραιότητας.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Μπόρις Τζόνσον ότι σχεδίασε να ζητήσει από χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος να χρηματοδοτήσουν το όραμα της Κάρι Σίμοντς για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας και χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «ανήθικα, ανόητα, εν δυνάμει παράνομα και σχεδόν σίγουρα κατά παραβίασιν των κανόνων της δημοσιοποίησης των πολιτικών δωρεών».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης. Ο Ντόμινικ Κάμινγκς αναμένεται να εκμεταλλευθεί την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων τον επόμενο μήνα για να κατηγορήσει τον Μπόρις Τζόνσον για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA