Μενού
  • Α-
  • Α+

O στόχος της απόφασης, που έλαβε και ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο περιορισμός της αύξησης των λοιμώξεων και των θανάτων από κορονοϊό. Η Τουρκία κατέγραψε 37.312 νέες μολύνσεις και 353 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, αριθμοί που δείχνουν βελτίωση, αλλά εξακολουθεί να καταγράφει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και τον χειρότερο κατά κεφαλήν μεταξύ των μεγάλων χωρών.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι όλα τα υπεραστικά ταξίδια θα απαιτήσουν επίσημη έγκριση, όλα τα σχολεία θα κλείσουν και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω Διαδικτύου, ενώ θα επιβληθεί αυστηρό όριο χωρητικότητας για τους χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών.

Οι Τούρκοι θα πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια αγορών και την επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Ορισμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στους τομείς των τροφίμων και της μεταποίησης, θα εξαιρεθούν. Οι νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης και θα λήξουν τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου.

«Σε μια εποχή που η Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση ανοίγματος, πρέπει να μειώσουμε γρήγορα τους αριθμούς των κρουσμάτων κάτω από τις 5.000 για να μη μείνουμε πίσω. Διαφορετικά, αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουμε βαρύ κόστος σε κάθε τομέα, από τον τουρισμό μέχρι το εμπόριο και την εκπαίδευση», δήλωσε ο Ερντογάν. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν «με τον αυστηρότερο τρόπο για να διασφαλιστεί ότι θα αποδώσουν τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε», είπε.

Πριν από δύο εβδομάδες η Τουρκία ανακοίνωσε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π. μ. τις καθημερινές, καθώς και πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, αφού οι περιπτώσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά τα μέτρα αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Τα συνολικά ημερήσια κρούσματα στην Τουρκία κορυφώθηκαν πάνω από 63.000 στις 16 Απριλίου, πριν πέσουν απότομα κάτω από τις 39.000 την Κυριακή. Ο συνολικός αριθμός νεκρών στην Τουρκία, χώρα 84 εκατομμυρίων, ανήλθε τη Δευτέρα σε 38.711, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA