Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συζήτησε εκτενώς με τον Τούρκο ομόλογο του «το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, λαμβανομένης υπ’ όψιν της επιδημιολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.  Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκε το ζήτημα της «τάχιστης οργάνωσης της αποστολής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, από τον Μάιο», ενώ μελετώνται «οι δυνατότητες της διοργάνωσης της κοινής παραγωγής του εμβολίου σε τουρκικές φαρμακευτικές μονάδες».

Μητσοτάκης στους Financial Times: Θα δεχθούμε τουρίστες που θα έχουν κάνει το Sputnik V

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στους Financial Times, σχετικά με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου, τόνισε για το ρωσικό εμβόλιο:  «Η Ρωσία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς. Από τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας θεωρούμε πως το ρωσικό εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Βεβαίως δεν έχει εγκριθεί από τον EMA, γι’ αυτό και δεν χορηγούμε το εμβόλιο, σε απόλυτη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς όσον αφορά τις προμήθειες, αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να υποδεχτούμε στην Ελλάδα τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Sputnik».

«Εάν θέλετε, εμβολιάζουμε μισό εκατομμύριο Έλληνες»

Με ανάρτησή της στο Τwitter, η ομάδα παραγωγής του Sputnik V ισχυρίστηκε στις αρχές Απριλίου, ότι μπορεί να καλύψει τον εμβολιασμό για μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στον λογαριασμό @sputnikvaccine, παρά τις υπάρχουσες δεσμεύσεις έναντι 59 συνολικά χωρών παγκοσμίως μέχρι στιγμής, η παράδοση των δόσεων του ρωσικού εμβολίου μπορεί να γίνει αρκετά σύντομα, μέχρι τον προσεχή Μάιο.

«Μαζί είμαστε δυνατότεροι», καταλήγει η ανάρτηση, η οποία συνοδεύει δημοσίευμα σχετικά με την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και τις αναφορές στο θέμα του Sputnik V κατά τις αντιπαραθέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Η ρωσική πρόταση ενδεχομένως αποτελεί εμμέσως και μια απάντηση στην εκτίμηση του πρωθυπουργού από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι η Ρωσία δεν έχει παραγωγικές δυνατότητες ώστε να προμηθεύσει την Ελλάδα με Sputnik V.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA