Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συνέχισε το κρεσέντο προκλήσεων κινήθηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που είχε την Τετάρτη (6/5) με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε την Ελλάδα σαν «θύτη» και την Τουρκία σαν «θύμα», υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας είναι αυτή που συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

«Δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που ξεκίνησε στις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε.. Η Ελλάδα, συνεχίζει τς προκλητικές της ενέργειες. Στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου και των συνειδήσεων. Όμως η Τουρκία διατηρεί νηφάλια στάση, για να διατηρηθεί η θετική ατζέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

 Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε επίσκεψη που έκανε σε τουρκική ναυτική βάση αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στην Κύπρο και στην Ελλάδα. «Περιμένουμε να κατανοήσουμε οι Έλληνες πως δεν πρόκειται να φθάσουν πουθενά με την απειλητική ρητορική», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «με τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο έχει ανοίξει ο δρόμος για την αναζήτηση πολιτικής λύσης» και τόνισε πως «η Τουρκία δεν εποφθαλμιά ούτε θάλασσες ούτε εδάφη, ούτε τα διακαιώματα κανενός άλλου».

«Όλοι πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα επιτρέψουμε όμως να καταπατηθεί το παραμικρό δικαίωμά μας», προσέθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ συγκεκριμένα για την Ελλάδα είπε ότι ενώ «η Τουρκία έχει καλή θέληση, οι Έλληνες γείτονές μας μεγαλοποιούν τα γεγονότα, αυξάνουν την ένταση και μέχρι να καταλάβουν ότι αυτή η απειλητική και προκλητική γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν θα καταλήξει πουθενά. Δυστυχώς θα υποπίπτουν σε λάθη». Τέλος για την Κύπρο επανέλαβε το γνωστό αφήγημα ότι «είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία και ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λύση πέραν από τα δύο κράτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA