Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ανανεώσει την παραγγελία της σε εμβόλια από την AstraZeneca κατά του κορονοϊού από τον Ιούνιο και μετά.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα πάντα με το Reuters, έρχεται ένα μήνα μετά τις νομικές ενέργειες της Κομισιόν κατά της AstraZeneca, καθώς χρεώνει στη φαρμακοβιομηχανία ότι δεν τήρησε τα υπεσχημένα σχετικά με τις ποσότητες και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των εμβολίων για τον κορονοϊό.

Τι είχε συμβεί στις 26 Απριλίου; 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 26 Απριλίου είχε ανακοινώσει ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της AstraZeneca επειδή η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία δεν σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την προμήθεια δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού και επειδή δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων. 

«Η Επιτροπή άρχισε νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA