Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλο και περισσότερα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα, μία ημέρα μετά την τραγωδία σε σχολείο στο Καζάν της Ρωσίας, όπου εννέα άτομα - 7 μαθητές και δύο ενήλικες - έπεσαν νεκροί από τα πυρά του 19χρονου Ιλάν Γκαλιάβιεφ. Μεταξύ των νεκρών και η Ελβίρα Ιγκνατίεβα, νεαρή καθηγήτρια αγγλικών που, σύμφωνα με μαρτυρίες, θυσιάστηκε για να σώσει έναν μαθητή της.

Σε ένα από τα βίντεο - που ήρθε στη δημοσιότητα και παρουσιάζεται σε ρεπορτάζ του Οpen - οι μαθητές κρύβονται κάτω από τα θρανία τους την ώρα που ο 19χρονος πυροβολεί αδιάκριτα μέσα στις αίθουσες του σχολείου. Άλλοι φεύγουν τρέχοντας για να σωθούν. Σε ένα άλλο, πάλι, ο 19χρονος εμφανίζεται με το πυροβόλο στο χέρι να προσεγγίζει το σχολείο λίγο πριν την επίθεση.

Όπως αναφέρει ένας μαθητής, «τρέξαμε από το εργαστήριο σε αυτή την τάξη και κάτσαμε εκεί. Τότε κάποιος προσπάθησε να σπάσει την πόρτα. Τα κορίτσια έτρεξαν προς την έξοδο κινδύνου. Τα αγόρια κατέβηκαν τις σκάλες με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων». 

Προφυλακίστηκε ο 19χρονος

Ο 19χρονος Ιλάν Γκαλιάβιεφ κρίθηκε, σύμφωνα με το Euronews, προφυλακιστέος για δύο μήνες ως ύποπτος για τη δολοφονία εννέα ανθρώπων στην ένοπλη επίθεση σε σχολείο της Ρωσίας. Ο νεαρός κατηγορούμενος παρουσιάστηκε σε περιφερειακό δικαστήριο και δήλωσε πως δεν διαφωνεί με την σύλληψη του, ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα ομολόγησε την ενοχή του. Για λόγους ασφαλείας, ο νεαρός παρέμεινε σε αλεξίσφαιρο κελί φρουρούμενος από τρεις αστυνομικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=jb0hxQGHhdg

«Μου εμφανίστηκε ο Θεός»

Ο Γκαβάλιεφ επιδόθηκε φρουρούμενος σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, δηλώντας πως του εμφανίστηκε ο Θεός και απλώς το συνειδητοποίησε και έπραξε. «Όχι αμέσως, αλλά πριν από δύο μήνες. Το καλοκαίρι ξύπνησε μέσα μου το τέρας και άρχισα να τους μισώ όλους. Πάντοτε τους μισούσα όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA