Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου, ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος,  διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που τον ήθελαν να έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υποστηρίζοντας ότι δεν το έχει κάνει, αλλά και ότι «δεν προτίθεται να το κάνει και στο μέλλον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο υποφαινόμενος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, με την παρούσα μου επίσημη ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου, σε απάντηση στους ψίθυρους και στις φημολογίες, που κυκλοφορούν κατά τις τελευταίες ημέρες μεταξύ δημοσιογραφικών και άλλων κύκλων σε διάφορες επαρχίες της Κύπρου, ότι δήθεν έχω εμβολιαστεί με ένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν κατά του  κορονοϊού Covid-19, δηλώνω κάθετα ότι αυτές οι φημολογίες αποτελοῦν στοχευμένα ψεύδη και τις διαψεύδω κατηγορηματικά. 

ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια. Άλλωστε σε πολλές συνεντεύξεις και κηρύγματά μου, που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχω επεξηγήσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα τους λόγους που αρνούμαι να εμβολιαστώ. Παρακαλώ να γίνει σεβαστή η άποψη και επιλογή μου».

Οι αμαρτίες, η νέα τάξη πραγμάτων και ο Αστερίξ

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Μόρφου προβαίνει σε δηλώσεις που αφορούν τον κορονοϊό, αφού αρχικά είχε εντοπίσει την αιτία στις «αμαρτίες της σάρκας και οι εκτρώσεις».

«Όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κορονοϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών. Τι σχέση έχει με τον κοροναϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ομιλία του είχε χαρακτηρίσει τον κορονοϊό σχέδιο της «νέας τάξης» πραγμάτων και των «νεοταξικιστών» για «την επιβολή παγκόσμιας κυβέρνησης».

Τέλος σε μία ομιλία που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι τον Οκτώβριο, είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως χαρακτήρας σε τεύχος του Αστερίξ το 2017. Συγκεκριμένα το 37ο τεύχος του Αστερίξ με τίτλο «ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός», υπάρχει ο χαρακτήρας του «Κορονοϊούς». «Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA