Μενού
  • Α-
  • Α+

Χιλιάδες ήταν οι Τούρκοι πολίτες που προσευχήθηκαν μέσα και έξω από τον ναό της Αγίας Σοφίας για το Μπαϊράμι, μιας θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από 8 δεκαετίες οι Τούρκοι μπορούν να προσευχηθούν στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν μετέτρεψε και πάλι την Αγία Σοφία σε τζαμί.https://twitter.com/trtworld/status/1392723611543347201?ref_src=twsrc^tfw

Οι φωτογραφίες δείχνουν τους πιστούς να προσεύχονται μέσα στον ναό, πάνω στα πράσινα χαλιά που έχουν στρωθεί στο δάπεδο. Ακόμα στον εξωτερικό χώρο χιλιάδες είναι οι μουσουλμάνοι που έχουν γονατίσει και προσεύχονται στον Αλάχ.

Να σημειωθεί ότι ο ανώτατος ιμάμης της χώρας Αλί Ερμπάς κατά την διάρκεια της προσευχή έκανε ειδική προσευχή για τους Παλαιστίνιους, λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών στην λωρίδα της Γάζας

Απαγγελία για την Ιερουσαλήμ έκανε ο Ερντογάν

«Αυτογκόλ» έβαλε η  Άγκυρα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κρίση στο Ισραήλ. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών ανήρτησε βίντεο με τον Ερντογάν να απαγγέλει ποίημα για την Ιερουσαλήμ με φόντο φωτογραφίες από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το ποίημα που απήγγειλε ο Ερντογάν μάλλον «πάγωσε» τους Παλαιστινίους παρά τους ανακούφισε. Τους θύμισε τις μέρες όπου η περιοχή στέναζε κάτω από τη μπότα των Σουλτάνων.

Ακάρ: Να σταματήσει η Ελλάδα τη γλώσσα των απειλών και τις προκλήσεις

Σύμφωνα με τη Hurriyet, μιλώντας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη (13/5), σε στρατιωτική βάση στα σύνορα με το Ιράκ και συνοδευόμενος από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους αρχηγούς των σωμάτων του στρατού, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ εξαπέλυσε «επίθεση» προς τη χώρα μας χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις ενέργειες της κυβέρνησης και κατηγορώντας την Ελλάδα για προκλήσειςαπειλητική ρητορική και ψευδείς δηλώσεις.

 «Οι Έλληνες γείτονες μας πρέπει να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις, τη γλώσσα των απειλών και τις ψευδείς δηλώσεις. Εκείνοι που κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατικές βλέψεις πρέπει να δουν τον χάρτη από το 1821 ως το 2020. Δηλώσεις, οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο και είναι εναντίον της αλήθειας, είναι προκλήσεις. Περιμένουμε οι Έλληνες γείτονές μας να σταματήσουν αυτή την ένταση και κλιμάκωση, χρησιμοποιώντας μία τέτοια γλώσσα. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τα αδέρφια μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά ποτέ δεν θα τα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική ΜεσόγειοΔεν θα κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτά. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA