Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πέμπτο 24ωρο η παλαιστινιακή Χαμάς εξαπέλυσε βροχή ρουκετών κατά στόχων στα ισραηλινά εδάφη, προκαλώντας την απάντηση των Ισραηλινών. Από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, μετά την κίνηση του Ισραήλ να εκδιώξει Παλαιστίνιους από τις εστίες τους, προκειμένου να εγκαταστήσει έποικους, έχουν χάσει τη ζωή τους 139 Παλαιστίνιοι και 9 Ισραηλινοί. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς να είναι άμαχοι και πολλά παιδιά.

Διαβάστε ακόμα: Σοκαρισμένο το Associated Press για το χτύπημα των γραφείων του

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τελ Αβιβ όπου και χτυπήθηκε το κρατικό κανάλι τηλεόρασης. Αυτό προκάλεσε και την ισραηλινή απάντηση με τον βομβαρδισμό στο κτήριο που στεγαζόταν το Associated Press και τοπ Al Jazeera στην Γάζα.

Σκληρή προειδοποίηση Νετανιάχου: Θα χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμη για να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε σημερινές του δηλώσεις προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει όλη του τη δύναμη προκειμένου να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι « Θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για αν αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην περιοχή κατέφθασε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντεμπ Χάαλαντ, προκειμένου να έχει συνομιλίες με εκπροσώπους και από τις δύο πλευρές σε μαι προσπάθεια να βρεθεί μια λύση.

Κατέρρευσε 12όροφο κτίριο όπου στεγάζονται Associated Press και Al Jazeera

Κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠΑ και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, κατέρρευσε σήμερα, αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters και το κτίριο είχε εκκενωθεί. Στο κτίριο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA