Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένοι είναι οι υπεύθυνοι του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press μετά τον βομβαρδισμό των γραφείων του στη Γάζα από τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σήμερα το πρωί.

Διαβάστε ακόμα Ισραήλ: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters και το κτίριο είχε εκκενωθεί. Στο κτίριο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Το AP δήλωσε σήμερα μέσω του επικεφαλής του Γκάρι Πουτ πως «Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε το κτίριο όπου στεγάζονταν το γραφείο του AP και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα».

Ακόμα συμπλήρωσε ότι: «Πρόκειται για μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη. Αποφύγαμε για λίγο τρομερές ανθρώπινες απώλειες. Καμιά δεκαριά δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι συνεργάτες του AP βρίσκονταν στο κτίριο και ευτυχώς, μπορέσαμε να το εκκενώσουμε εγκαίρως».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι: «Ο κόσμος θα ενημερώνεται λιγότερο σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γάζα εξαιτίας όσων συνέβησαν σήμερα».

Κατέρρευσε 12όροφο κτίριο όπου στεγάζονται Associated Press και Al Jazeera

Κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠΑ και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, κατέρρευσε σήμερα, αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Νεκρά 10 μέλη οικογένειας Παλαιστινίων από βομβαρδισμούς 

Τραγωδία συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Δέκα μέλη μιας οικογένειας Παλαιστινίων σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου (15/5) κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης από δυνάμεις του Ισραήλ, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία διάσωσης. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, νεκρά είναι οκτώ παιδιά ενώ και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τριώροφη κατοικία, στον καταυλισμό προσφύγων αλ Σάτι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι εξαπέλυσε τουλάχιστον πέντε επιθέσεις εναντίον στόχων στη Γάζα, στη διάρκεια της νύχτας. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατός, επλήγησαν ένα από τα στρατηγεία του Ταουφίκ Αμπού Νάιμ, διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς, καθώς και «πολλά σημεία εκτόξευσης ρουκετών» στο βόρειο και νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, αλλά και κτήρια «της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού» της Χαμάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA