Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ταινία γυρισμένη κυριολεκτικά στο διάστημα φαίνεται ότι ετοιμάζουν στη Ρωσία. Τέσσερα άτομα επιλέχθηκαν για να ταξιδέψουν τον προσεχή Οκτώβριο σε τροχιά 354 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη ως μη επαγγελματίες αστροναύτες, αλλά ως μέλη κινηματογραφικού συνεργείου και ηθοποιοί, για μια ταινία που γυριστεί εξ ολοκλήρου στο διάστημα, δήλωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos την περασμένη εβδομάδα. Ορισμένες από τις σκηνές έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα μέσα στο σκάφος της αποστολής, ένα Σογιούζ MS-19, αλλά και στους χώρους του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, μετά από ειδική άδεια που δόθηκε και από τη NASA

Πρώτη η Ρωσία μετατρέπει το διάστημα σε κινηματογραφικό στούντιο  

«Μεταξύ άλλων, πριν τα μέλη του τετραμελούς κινηματογραφικού καστ επιβιβαστούν στο Σογιούζ, θα πρέπει να περάσουν από εξαντλητικές δοκιμές φυγοκέντρησης και κραδασμών, εισαγωγικές και εκπαιδευτικές πτήσεις σε αεροπλάνο με μηδενική βαρύτητα στην καμπίνα, όπως και πτώσεις με αλεξίπτωτο», αναφέρει η δήλωση της Roscosmos.

Η ταινία θα έχει τον τίτλο «Πρόκληση» (Challenge), και οι εθελοντές συμμετέχοντες στα γυρίσματα θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται για τη διαστημική πτήση μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, ανέφερε η υπηρεσία. 

Μετά από πολλαπλούς ιατρικούς ελέγχους, ως πρωταγωνίστρια της ταινίας η Ρωσία επέλεξε την 36χρονη ηθοποιό Γιούλια Πέρεσιλντ και τον 37 ετών ηθοποιό και σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο, ενώ η 33χρονη Αλένα Μορντόβινα και ο 40χρονος Αλεξέι Ντούντιν προτάθηκαν για εφεδρικό πλήρωμα. 

https://www.instagram.com/p/CO0ShsnlbmD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ανακοινώθηκε! Η κρατική ιατρική επιτροπή μάς ενέκρινε! Και αυτό είναι τέλειο! Η ταινία “Πρόκληση” ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο των τελικών γυρισμάτων στο διάστημα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, αλλά αισθανόμαστε και τεράστια ευθύνη», έγραψε στο λογαριασμό του μόλις πριν τρεις μέρες ο Σιπένκο, φωτογραφιζόμενος με την Πέρεσιλντ και τον σκηνοθέτη της ταινίας Μπακούρ Μπακουράτζ στις εγκαταστάσεις της Roscosmos.

Η Αμερική και ο Τομ Κρουζ παίρνουν σειρά 

Εν τω μεταξύ, και ο Τομ Κρουζ σχεδιάζει επίσης να κάνει μια ταινία στο διαστημικό σταθμό σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Νταγκ Λάιμαν, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί από το Χόλιγουντ η τελική ημερομηνία. Ωστόσο η NASA ανακοίνωσε ότι στα εν λόγω γυρίσματα θα συμμετάσχει και η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Έλον Μασκ.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA