Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο του Μινσκ στη Λευκορωσία, καθώς υπάρχει απειλή για τοποθέτηση βόμβας σε αεροπλάνο της Lufthansa που ετοιμαζόταν να απογειωθείμε προορισμό την Φρανκφούρτη. Το πλήρωμα και οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από το αεροσκάφος, ενώ οι τοπικές Αρχές είναι επί ποδός και σε επιφυλακή.

Διαβάστε ακόμα: Λευκορωσία: Διεθνείς αντιδράσεις για την αεροπειρατεία - Έρχονται κυρώσεις στη χώρα

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, oι λευκορωσικές αρχές ανέφεραν ότι υπήρχε απειλή για βόμβα στην πτήση LH1487 που επρόκειτο να αποχωρήσει από το Μινσκ προς τη Φρανκφούρτη στις 14:20 (τοπική ώρα) και δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να απογειωθεί.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δίκτυο NEXTA, όλοι οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατεβούν από το αεροπλάνο. Τα στοιχεία τους επανελέγχθησαν, ενώ αστυνομικοί με σκύλους έλεγξαν και τις αποσκευές τους.

https://twitter.com/Liveuamap/status/1396807590265376768?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με το sputniknews.com, η επιβίβαση στο αεροσκάφος σταμάτησε έπειτα από την αποστολή ενός email σύμφωνα με το οποίο επίκειται τρομοκρατική επίθεση, ανέφερε ο Εθνικός Αερολιμένας του Μινσκ. «Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Εθνικού Αεροδρομίου έλαβε ένα μήνυμα από άτομα αγνώστων στοιχείων σχετικά με την πρόθεσή τους να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της πτήσης LH1487 της Lufthansa, που θα αναχωρούσε από το Μινσκ με προορισμό την Φρανκφούρτη. Η αναχώρηση είχε προγραμματιστεί για τις 14:20. Η επιβίβαση αυτής της πτήσης έχει διακοπεί», ανέφερε το αεροδρόμιο στο κανάλι του στο Telegram. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για «επανεξέταση του αεροσκάφους και όλων των αντικειμένων που θα μεταφερθούν σε αυτό».

Το περιστατικό συνέβη ένα 24ωρο έπειτα από την «κρατική αεροπειρατεία» σε πτήση της Ryanair από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας. Η Λευκορωσία προχώρησε στην αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στο Μινσκ και συνέλαβε τον διάσημο Λευκορώσο δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος στη χώρα του αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA