Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απελευθέρωση του δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στη Λευκορωσία μετά την αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Ryanair ζητούν τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Διαβάστε ακόμα: Λευκορωσία: 10 άτομα διερευνά η ΕΥΠ για την πτήση θρίλερ της Ryanair - O ρόλος της KGB και ο Ιβάν Τερτέλ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ρομάν Προτασέβιτς, προειδοποιώντας το λευκορωσικό καθεστώς ότι θα υπάρξουν συνέπειες μετά το περιστατικό εκτροπής του αεροσκάφους της Ryanair. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει πως το βίντεο του νεαρού Λευκορώσου δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς, στο οποίο εμφανίζεται να παραδέχεται κατηγορίες σε βάρος του υπό προφανές καθεστώς πίεσης προξενεί «βαθιά αναστάτωση».

«Ως δημοσιογράφος και πιστεύοντας παθιασμένα στην ελευθερία του λόγου καλώ σε άμεση απελευθέρωσή του. Οι ενέργειες της Λευκορωσίας θα έχουν συνέπειες», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, με αφορμή τη σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς.

https://twitter.com/BorisJohnson/status/1397132857634607111?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA