Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού έχει εντοπιστεί επίσημα σε 53 χώρες και περιοχές, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ αναφέρει ωστόσο σε έκθεσή του πως έχει λάβει πληροφορίες από μη επίσημες πηγές κατά τις οποίες η παραλλαγή B.1.617 έχει εντοπιστεί σε ακόμη 7 περιοχές, δηλαδή συνολικά σε 60.

Διαβάστε ακόμη: Ανοίγουν σήμερα όλα τα εμβόλια για τους 35 έως 39 ετών - Ποιοι παίρνουν σειρά 

Πάνω από 27 εκατομμύρια κρούσματα στην Ινδία 

Η Ινδία πέρασε σήμερα Τετάρτη (26/5) το όριο των 27 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον κορονοϊό, παρότι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε νέα μείωση, ενώ απεναντίας ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν ξεπέρασε ξανά τους 4.000. Κατά με τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 208.921 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν ακόμη 4.157 άνθρωποι με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται, κατά τα επίσημα στοιχεία –που θεωρούνται πολύ υποτιμημένα από τους περισσότερους ειδικούς–, σε 311.388 νεκρούς επί συνόλου 27,16 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA