Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρκία: Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μαφιόζου Σεντάρ Πεκέρ

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο Πεκέρ δημοσιεύει στο YouTube βίντεο, στα οποία κατηγορεί υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους για βιασμό, δολοφονία ή διακίνηση ναρκωτικών. Ο Πεκέρ καταφέρεται, μεταξύ άλλων, εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού

O Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν (πηγή: Associated Press) και ο Σεντάτ Πεκέρ (πηγή: YouTube)
O Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν (πηγή: Associated Press) και ο Σεντάτ Πεκέρ (πηγή: YouTube)

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος ενός μαφιόζου, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους για διάφορα εγκλήματα, σε βίντεο που έχουν γίνει viral, εξέδωσε η Τουρκία.

Σε ένα σύντομο δελτίο Τύπου, η Εισαγγελία της Άγκυρας αναφέρει πως ένα δικαστήριο εξέδωσε την εντολή σύλληψης του Σεντάτ Πεκέρ, ενός από τους πιο γνωστούς μαφιόζους στην Τουρκία, ο οποίος αναφέρει ότι διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο Πεκέρ δημοσιεύει στο YouTube βίντεο, στα οποία κατηγορεί υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους για βιασμό, δολοφονία ή διακίνηση ναρκωτικών. Ο Πεκέρ, ηλικίας 40 ετών, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, όμως παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας, καταφέρεται, μεταξύ άλλων, εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο κατηγορεί ότι τον πρόδωσε, αφού τον είχε για κάποιο διάστημα υπό την προστασία του.

Ο Σοϊλού και άλλα πρόσωπα, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Πεκέρ, απορρίπτουν τις κατηγορίες του. Έπειτα από εβδομάδες σιωπής, ο Ερντογάν στήριξε χθες τον υπουργό του δημοσίως. Προς το παρόν, ο Σεντάτ Πεκέρ έχει δημοσιεύσει 7 βίντεο εκ των 12 που έχει υποσχεθεί. Το τελευταίο εξ αυτών το έχουν δει σχεδόν 15 εκατομμύρια φορές από τότε που αναρτήθηκε, την Κυριακή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Τουρκία #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν