ΔΙΕΘΝΗ
03/06/2021 15:10

Πολιτική ανατροπή στο Ισραήλ: Τέλος ο Νετανιάχου μετά από 12 χρόνια πρωθυπουργίας

Ο κοινός στόχος της εκδίωξης του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία έφερε τον Μάνσουρ Αμπάς στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού αργά χθες Τετάρτη, με το ισλαμιστικό του κόμμα να διασφαλίζει ισχνή πλειοψηφία στα εβραϊκά κόμματα που επιθυμούν να τερματίσουν τη θητεία του μακροβιότερου πρωθυπουργού της χώρας

Πολιτική ανατροπή στο Ισραήλ: Τέλος ο Νετανιάχου μετά από 12 χρόνια πρωθυπουργίας
Ισραήλ / Copyright: ΑΠΕ
Ανάγνωση:

Τέλος εποχής για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ ύστερα από 12 χρόνια πρωθυπουργίας για τον Νετανιάχου. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαϊρ Λαπίντ έδωσε τα χέρια με τον ακροδεξιό Ναφτάλι Μπένετ και κατάφερε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρώτος, θα μοιραστούν την πρωθυπουργία. Στην αρχή της θητείας της νέας κυβέρνησης ο Λαπίντ θα είναι αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός ο Ναφτάλι Μπένετ, και θα γίνει εναλλαγή σχεδόν δυο χρόνια μετά.

Πώς «εκθρόνισαν» τον Νετανιάχου

Ο κοινός στόχος της εκδίωξης του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία έφερε τον Μάνσουρ Αμπάς στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού αργά χθες Τετάρτη, με το ισλαμιστικό του κόμμα να διασφαλίζει ισχνή πλειοψηφία στα εβραϊκά κόμματα που επιθυμούν να τερματίσουν τη θητεία του μακροβιότερου πρωθυπουργού της χώρας.

Η Ενωμένη Αραβική Λίστα θα είναι το πρώτο κόμμα που προέρχεται από το 21% της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ Παλαιστίνιους στην καταγωγή, Ισραηλινούς στην υπηκοότητα-- που εντάσσεται σε ισραηλινή κυβέρνηση. Ο 47χρονος Αμπάς άφησε στην άκρη τις διαφωνίες του με τον Ναφτάλι Μπένετ, πρώην επικεφαλής μιας μεγάλης οργάνωσης Εβραίων εποίκων και υπέρμαχου της προσάρτησης του μεγαλύτερου μέρους της Δυτικής Οχθης στο Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ