Μενού
  • Α-
  • Α+

Καμία προσθήκη δεν έκανε η βρετανική κυβέρνηση στην πρώτη επικαιροποίηση της πράσινης ταξιδιωτικής λίστας, διαψεύδοντας τις προσδοκίες αναλυτών και παραγόντων του τουρισμού για αναβάθμιση της Μάλτας και ορισμένων ελληνικών και ισπανικών νησιών. Αντιθέτως, η Πορτογαλία, ο μοναδικός δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη που είχε υπαχθεί από την αρχή στην πράσινη λίστα υποβιβάζεται στην πορτοκαλί, υποβάθμιση που θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες έχουν υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας κατ' οίκον, πέρα από τα διαγνωστικά τεστ, μια υποχρέωση που δεν ισχύει για τις αφίξεις από τις «πράσινες» χώρες.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς που έκανε τις ανακοινώσεις είπε ότι προτεραιότητα είναι η εγχώρια πλήρης άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας του κορονοϊού στις 21 Ιουνίου και ότι η κυβέρνηση «απλά δε θέλει να πάρει το ρίσκο». Πρόσθεσε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης δίνει έμφαση στην ασφάλεια και επικαλέστηκε το αυξημένο ποσοστό θετικότητας στην Πορτογαλία και τις ανησυχίες για μια νέα μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής που εντοπίστηκε αρχικά στο Νεπάλ.

«Καταλαβαίνω ότι είμαστε όλοι απεγνωσμένοι να επιστρέψει ο κόσμος στο κανονικό. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το εγχώριο ξεκλείδωμα», συμπλήρωσε ο κ. Σαπς. Η αντίδραση παραγόντων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στη Βρετανία και διεθνώς ήταν άμεση και επικριτική. Η αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού Βιρτζίνια Μεσίνα έκανε λόγο για «τεράστια απογοήτευση», ενώ ο διευθυντής της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας PC Agency Πολ Τσαρλς σχολίασε ότι πρόκειται για «φρικτή απόφαση». Σε ανακοίνωσή της η easyJet μιλά για «απόφαση σοκ».

Θα υπάρξουν επίσης επτά προσθήκες στην κόκκινη λίστα, χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα, η Κόστα Ρίκα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, το Τρίνινταντ και Τομπάγκο και το Αφγανιστάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA