Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν άρχισαν να δημιουργούνται μετά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, όπου ήταν φανερά αδυνατισμένος. Μετά τον «πόλεμο» που ξεκίνησε στα στενά τζιν και τον νέο νόμο που απαγορεύει την αργκό και την παρακολούθηση ή διανομή ξένων ειδήσεων και ταινιών, «φούντωσαν» ξανά μετά από περίπου ένα χρόνο τα σενάρια σχετικά με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Διαβάστε ακόμη: Κιμ Γιονγκ Ουν: Διέταξε να εκτελέσουν έναν άνδρα μπροστά στην οικογένειά του επειδή πουλούσε CD

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Κιμ ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας εδώ και περίπου μία δεκαετία, στις συγκεκριμένες φωτογραφίες έμοιαζε να έχει χάσει πάρα πολύ βάρος. Μάλιστα ο ιστότοπος ΝK News, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ και επικαλείται στα ρεπορτάζ του πληροφορίες από την Πιονγιάνγκ, ανέλυσε τις φωτογραφίες από τη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του Κόμματος στις 5 Ιουνίου, η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ εδώ και περίπου έναν μήνα και ανέφερε ότι «έχει χάσει πολύ βάρος».

https://twitter.com/nknewsorg/status/1402430253784522753?ref_src=twsrc^tfw

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο συγκεκριμένος ιστότοπος, παρουσιάζει εικόνες από τον αριστερό καρπό του Κιμ, τις οποίες έχει μεγεθύνει και έχουν τραβηχτεί τον Νοέμβριο του 2020 και τον περασμένο Μάρτιο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ο καρπός του Βορεριοκορεάτη ηγέτη είναι εμφανώς πιο λεπτός και διακρίνεται επίσης να έχει σφίξει το λουρί από αξίας χιλιάδων δολαρίων ρολόι του.

https://twitter.com/jeongminnkim/status/1402191215261487110?ref_src=twsrc^tfw

Ειδικοί σε θέματα υγείας έχουν επικρίνει τον τρόπο ζωής και το βάρος του Κιμ, ο οποίος είναι επιπλέον και μανιώδης καπνιστής. Παράλληλα πιστεύεται ότι ο πατέρας του Κιμ Τζονγκ-ιλ πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2011. Σύμφωνα με τον Guardian, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας, πίστευαν ότι πέρυσι ο Κιμ ζύγιζε 140 κιλά και κάθε χρόνο από την εποχή που ανέβηκε στην εξουσία έπαιρνε 6-7 κιλά. Δεν είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες εάν η απώλεια βάρους οφείλεται σε πρόβλημα υγείας ή αν ο Κιμ αποφάσισε να αδυνατίσει.

Ένας αναλυτής ανέφερε στο NK News, ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας για να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του στη χώρα. Η ηγεσία της Πιονγιάνγκ έχει να αντιμετωπίσει ελλείψεις σε φαγητό αλλά και οικονομικά προβλήματα, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, έχει ελαττωθεί σημαντικά και το εμπόριο με την Κίνα, καθώς εξαιτρίας του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και των βαλλιστικών πυραύλων που διαθέτει τις έχουν επιβληθεί διεθνείς κυρώσεις.

Οι συζητήσεις γύρω από την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένα συχνό θέμα συζήτησης που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2014 είχε εξαφανιστεί σχεδόν για έξι εβδομάδες και επέστρεψε κρατώντας μπαστούνι. Μερικές μέρες αργότερα κατάσκοποι της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση για να αφαιρέσει μία κύστη από τον αστράγαλό του.

Οι φήμες για την υγεία του το 2020

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε εμφανιστεί στην τελετή για τα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου του 2020, κάτι που «πυροδότησε» τις φήμες για την υγεία του, με κάποιες να κάνουν λόγο ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση ή ότι ήταν νεκρός. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε την 1η Μαΐου, όταν έκοψε την κορδέλα σε εγκαίνια εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν και έδωσε τέλος στις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τον πιθανό θάνατο του. Όμως έκτοτε εξαφανίστηκε ξανά γεγονός που έχει φούντωσε ξανά τα σενάρια.Το πιο επικρατέστερο σενάριο είναι ότι απομονώθηκε μαζί με την οικογένειά του επειδή φοβόταν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, παρόλο που η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα κρούσμα.

https://cb0839cefa8a5465069040d83b526d9d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA