Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε νοσοκομείο στην πόλη της Ρωσίας, Ριαζάν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές. Ένας αξιωματούχος απέδωσε τα αίτια σε ελαττωματικό αναπνευστήρα.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Πώς χαλαρώνουν τα μέτρα σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και άλλες 11 χώρες της Ευρώπης

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 03:36 το πρωί (τοπική ώρα) σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά κορονοϊού σε κρατικό νοσοκομείο της πόλης Ριαζάν και κατασβέστηκε πλήρως στις 04:19. Κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στον θάλαμο βρισκόντουσαν 10 γιατροί και 36 ασθενείς. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 60 άτομα και 19 πυροσβεστικά όπως και 45 άτομα και 14 οχήματα από το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών, τρεις άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και επτά άλλοι νοσηλεύονται. Παράλληλα έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «πρόκληση θανάτου από αμέλεια». Οι ερευνητές δεν έχουν καθορίσει ακριβώς ποια ήταν η αιτία της πυρκαγιάς, ωστόσο σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Ριαζάν αυτό οφείλεται σε προβληματικό αναπνευστήρα.

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του νοσοκομείου που καταγράφει τη στιγμή που ξεσπάει η φωτιά και καταγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού να τη σβήσει είναι συγκλονιστικό.

«Σε έναν από τους θαλάμους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας νοσηλευόταν ένας ασθενής σε σοβαρή κατάσταση σε αναπνευστήρα. Προφανώς ο αναπνευστήρας έπιασε φωτιά», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ριαζάν Νικολάι Λιουμπίμοφ στην κρατική τηλεόραση. Ο Λιουμπίμοφ ανέφερε ότι ο αναπνευστήρας ήταν κινεζικής κατασκευής και δεν είχε προσαρμοστεί ώστε να χρησιμοποιηθεί στη Ρωσία και δεν προστασία για οδεύον κύμα τάσης και σε περίπτωση βραχυκυξκλώματος. Ο αναπνευστήρας που ανεφλέγη ήταν μάρκας Prunus Boaray 5000D.

Νοσοκόμες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα δυο από αυτές να υποστούν εγκαύματα. Η μία εξ αυτών έχει υποστεί εγκαύματα στο 75% του σώματός της και θα μεταφερθεί στο κέντρο εγκαυμάτων Βισνέφσκι, στην Μόσχα.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, στη Ρωσία έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις οποίες οι γιατροί έχουν αποδώσει σε ελαττωματικούς αναπνευστήρες που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA