Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μακένζι Σκοτ: Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος χάρισε 2,7 δισ. δολάρια σε 286 οργανισμούς

Η Μακένζι Σκοτ ​​κατέστησε σαφές στην ανακοίνωσή της ότι ανησυχεί από την αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων

Η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος (Πηγή: Associated Press)
Η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος (Πηγή: Associated Press)

Η δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, γνωστή για τις δωρεές της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ανακοίνωσε ότι δώρισε άλλα 2,739 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Έδωσε 28 εκατ. δολάρια για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στο... Διάστημα

«Επειδή η υπηρεσία με επίκεντρο την κοινότητα είναι ένας τόσο ισχυρός καταλύτης και πολλαπλασιαστής, περάσαμε το πρώτο τρίμηνο του 2021 εντοπίζοντας και αξιολογώντας μη κερδοσκοπικές ομάδες με προσανατολισμό σε περιοχές που έχουν παραμεληθεί. Το αποτέλεσμα ήταν 2.739.000.000 δολάρια σε δωρεές (που έγιναν) σε 286 οργανισμούς με υψηλό αντίκτυπο, σε κατηγορίες και κοινότητες, που ιστορικά δεν χρηματοδοτούνται και παραβλέπονται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Είναι ο τρίτος γύρος των ανακοινώσεων που έκανε η Σκοτ σχετικά με τη φιλανθρωπική της δράση. Το 2020, έκανε δύο παρόμοιες ανακοινώσεις έκπληξη, όπου δώρισε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια για σκοπούς όπως η αντιμετώπιση του κορονοϊού, η ισότητα των φύλων, κολέγια, πανεπιστήμια και άλλα σχολεία, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Σκοτ ​​κατέστησε σαφές στην ανακοίνωσή της, ότι ανησυχεί από την αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων. Είπε ότι συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών και συμβούλων περί φιλανθρωπίας «για να δώσει μια περιουσία που δημιουργήθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή».

«Σε αυτήν την προσπάθεια, οδηγούμαστε από μια ταπεινή πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο δυσανάλογος πλούτος δεν συγκεντρωθεί σε μικρό αριθμό "χεριών" και ότι οι λύσεις σχεδιάζονται και εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους», είπε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Τζεφ Μπέζος #δωρεά