ΔΙΕΘΝΗ
12/06/2021 22:13

Έδωσε 28 εκατ. δολάρια για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στο... Διάστημα

Ταξίδι στο Διάστημα για τον νικητή δημοπρασίας, ο οποίος έδωσε το... ευτελές ποσό των 28 εκατ. δολαρίων για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος

Έδωσε 28 εκατ. δολάρια για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στο... Διάστημα
Ο Τζεφ Μπέζος (πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Ένας πλούσιος (προφανώς) και ευτυχής νικητής πλήρωσε σήμερα Σάββατο (12/6) 28 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει μια θέση για να συνοδεύσει τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση της εταιρίας Blue Origin που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου.

Ο νικητής, του οποίου η ταυτότητα θα ανακοινωθεί έπειτα από μερικές εβδομάδες, επικράτησε σχεδόν 20 συμμετεχόντων στη διαδικτυακή δημοπρασία, που διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά. Η τιμή εκκίνησης αυτής της θέσης, δίπλα στον ιδρυτή της Amazon και τον αδελφό του Μαρκ και έναν τέταρτο ταξιδιώτη ήταν 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Στο Διάστημα ο Τζεφ Μπέζος

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη τρίτη ο ιδρυτής της Amazon και της διαστημικής εταιρείας Blue Origin, Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στο πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα της κάψουλας New Shepard, μαζί με τον αδελφό του, τον Μαρκ, και τον νικητή ενός πλειστηριασμού για το τρίτο εισιτήριο. «Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρεύομαι να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου θα κάνω αυτό το ταξίδι μαζί με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια με τον καλύτερο φίλο μου», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Η Blue Origin έκλεισε τον πρώτο γύρο του πλειστηριασμού τον περασμένο μήνα και ανακοίνωσε ότι έλαβε περισσότερες από 5.200 προσφορές από 136 χώρες, χωρίς να αποκαλύψει ποια προσφορά ήταν η υψηλότερη σ' αυτό τον γύρο. Η τρέχουσα υψηλότερη προσφορά βρίσκεται στα 2,8 εκατ. δολάρια στον συνεχιζόμενο δεύτερο γύρο του πλειστηριασμού, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Blue Origin.

Η εταιρεία έχει βάλει στόχο την 20ή Ιουλίου για το πρώτο υποτροχιακό τουριστικό ταξίδι του διαστημοπλοίου της, μια στιγμή ορόσημο στον ανταγωνισμό για να ανοίξει μια νέα εποχή ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ AMAZON ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ