Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά έντασης κατά τη διάρκεια πτήσεων, με τα βίαια επεισόδια εντός αεροπλάνου να γίνονται όλο και πιο συχνά. Μόνο στις ΗΠΑ, τους τελευταίους 6 μήνες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει καταγράψει 3.000 τέτοια περιστατικά, με τους επιστήμονες να αποδίδουν το γεγονός, ευθέως, στις ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα: Πανικός σε πτήση της Ryanair Ιμπιζα Μιλάνο - Ιταλίδα πιάστηκε στα χέρια γιατί αρνήθηκε να βάλει μάσκα

Κραυγές, αναστάτωση και ξύλο, είναι όλο και πιο συχνά φαινόμενα στις καμπίνες των αεροσκαφών παγκοσμίως. Την περασμένη Παρασκευή σε πτήση από το Λος Άντζελες στην Ατλάντα, ένας εκτός υπηρεσίας αεροσυνοδός ανάγκασε με την συμπεριφορά του τον πιλότο να ζητήσει από τους πιο χειροδύναμους επιβάτες να τον ακινητοποιήσουν. Ο ίδιος νωρίτερα είχε προξενήσει τρόμο στην καμπίνα, τόσο με ανακοίνωση που έκανε από τον ασύρματο του αεροσκάφους, όσο και πετώντας πράγματα σε άλλους επιβάτες.

Το συγκεκριμένο είναι μόνο ένα από τα 3.000 περιστατικά που έχουν καταγραφεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε μόλις 6 μήνες. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, τα περισσότερα περιστατικά προκαλούνται λόγω αντιδράσεων στην χρήση μάσκας και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Οι ειδικοί μιλούν πως πρόκειται για μία από τις παρενέργειες της πανδημίας.

Βέβαια, το εν λόγω φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεκάδες είναι τα βίαια περιστατικά και σε ευρωπαϊκές πτήσεις. Η ανησυχία των ειδικών αυξάνεται καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου με περισσότερες και πιο γεμάτες πτήσεις.

Όχι ότι τα πράγματα είναι πιο ήρεμα στο έδαφος... Στην πολιτεία της Τζόρτζια, για παράδειγμα, ένας 30χρονος άνδρας εκτέλεσε εν ψυχρώ μια ταμία σε σούπερ μάρκετ που τόλμησε να του ζητήσει να φορέσει την μάσκα του. Και μη χειρότερα...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA