Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια «σεντόνια» από ιστούς αράχνης τα οποία κάλυπταν σημεία από την πόλη Σέιλ μέχρι το Λόνγκφορντ που έφταναν ακόμα και μερικά χιλιόμετρα, δημιουργήθηκαν εξαιτίας των καταστροφικών βροχοπτώσεων που έπληξαν την πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα .

Διαβάστε ακόμη: Αυστραλία: Σκύλος πωλήθηκε σε δημοπρασία με τιμή ρεκόρ 35.200 δολαρίων

Οι κάτοικοι στην περιοχή Γκίπσλαντ στη Βικτόρια της Αυστραλίας υποστήριξαν ότι οι ιστοί εμφανίστηκαν μετά από αρκετές ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο ιστός της αράχνης ξεπέρασε το ένα χιλιόμετρο κατά μήκος του δρόμου.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί το συγκεκριμένο «πέπλο» από ιστούς αποτελεί μία τακτική επιβίωσης, η οποία είναι γνωστή ως «μπαλόνι», καθώς οι αράχνες πετάνε το «μετάξι» για να μπορούν ν' ανεβαίνουν ψηλότερα για να προστατευτούν. Σύμφωνα με τον δρ. Κεν Γόκερ, υπεύθυνο επιμελητή για τα έντομα στα μουσεία της Βικτόρια, πιθανότατα εκατομμύρια αράχνες θα ύφαναν τον ιστό προκειμένου να σκαρφαλώσουν στα δέντρα.

Η τοπική δημοτική σύμβουλος, Κάρολιν Κρόσλεϊ ανέφερε ότι είχε πάει την περασμένη εβδομάδα στη λίμνη για να ελέγξει τυχόν ζημιές από τις βροχοπτώσεις και έμεινε έκπληκτη από το φαινόμενο. Όπως είπε δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε κάτι αντίστοιχο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε κάτι τέτοιο σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

«Δεν ήταν τρομακτικό. Ήταν όμορφο. Τα πάντα ήταν καλυμμένα από αυτόν τον όμορφο πέπλο ιστό αράχνης, που είχε καλύψει και τα δέντρα αλλά και τα κλαδιά», δήλωσε η Κρόσλεϊ στο BBC. «Ο ήλιος έδυε εκείνη τη στιγμή και το φως που αντανακλούσε πάνω στον ιστό, έκανε το τοπίο πολύ όμορφο». Ακόμα ανέφερε ότι ο ιστός έμοιαζε με ένα «σεντόνι» γεμάτο με μικρές αράχνες. «Το γεγονός ότι δεν ήταν ξεχωριστό, ήταν σαν αυτές οι αράχνες να συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το απίθανο τοπίο το οποίο έμοιαζε με έργο τέχνης ή κάτι τέτοιο».

Μία άλλη κάτοικος της περιοχής, η Αμάντα Τρέργκερ είπε πως η οικογένειά της αρχικά μπέρδεψε τον ιστό μ' ένα πελώριο δίχτυ κατά μήκος του δρόμου. «Είχα δει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν αλλά όχι όπως αυτό. Ήταν απολύτως εκθαμβωτικό».

Οι συγκεκριμένοι ιστοί αναμένεται να έχουν διαλυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και οι ντόπιοι αναφέρουν ότι το αιθέριο θέαμα ήταν κάτι ωραίο μετά την κακοκαιρία που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν μεγάλα τμήματα της Βικτόρια, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τα αυτοκίνητά τους παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και πλημμύρισαν σε δύο ξεχωριστά συμβάντα. Παράλληλα υπήρξαν καταστροφές, ενώ εκατοντάδες σπίτια στην πολιτεία έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA