Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Κυριακή μία οικογένεια είδε ότι το ηλικίας δύο ετών και τεσσάρων μηνών αυστραλιανό ποιμενικό της, ο Eulooka Hoover, να πωλείται σε μία ετήσια δημοπρασία σκύλων, στον σύλλογο αυστραλιανών ποιμενικών του Casterton (CKA) έναντι 35.200 δολάρια Αυστραλίας, «σπάζοντας» πολλαπλά ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας, το οποίο τέθηκε σε δημοπρασία ήταν 22.200 δολάρια το 2018 και είχε σπάσει ξανά το 2019 με το νέο ρεκόρ να είναι 25.000. Τα αυστραλιανά ποιμενικά είναι ένα είδος σκύλων το οποίο είναι αρκετά διάσημο μεταξύ ιδιοκτητών ράντσων και αγροτών στην Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμη: Το θηλαστικό με το πιο παράξενο πέος στον κόσμο φέρνει σε αμηχανία τους επιστήμονες

Το στοργικά τρυφερό αυστραλιανό ποιμενικό Eulooka Hoover, γνωστό ως «Hoover», έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο στην κτηνοτροφία. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο Ντέιβιντ Λι, δήλωσε ότι από τότε που ο ίδιος η γυναίκα του Σάρα και τα δύο παιδιά τους έμειναν στο Έντενχοπ, μία πόλη στη δυτική Βικτόρια, είναι δύσκολο να βρεθούν άτομα για να δουλέψουν σε αγροτικές περιοχές και τα σκυλιά τα οποία είναι ικανά στον αγροτικό τομέα όπως ο Χούβερ, είναι σε μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ. «Με την έλλειψη εργατών και ανθρώπων που να θέλουν να δουλέψουν σε φάρμα αρχίζει να αναγνωρίζεται η αξία τρων σκύλων», είπε στο ABC, o Λι.

Μάλιστα σύμφωνα με το Newsweek, ο Λι ανέφερε ότι πριν από την οντισιόν του προσφέρθηκε ένα «δίκαιο ποσό χρημάτων» για τον Χούβερ, ωστόσο αρνήθηκε. Οι φίλοι του δήλωσαν ότι ήθελε «ισχυρή θέληση», για να μην αποδεχθεί την προσφορά ωστόσο φαίνεται ότι ο Λι είχε ένα αίσθημα ότι στη δημοπρασία θα μπορέσει να πιάσει ένα μεγάλο ποσό, κάτι που αποδείχθηκε σωστό. Παρ' όλη πάντως την εξαιρετική τιμή που απέσπασε ο Χούβερ, ο Λι έχει ανάμεικτα συναισθήματα για την αποχώρηση του σκυλιού από την ιδιοκτησία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA